Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 78

Wątek: Pentax K-1 Full Frame

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Makromaniak Zobacz posta
    No jak potrzebujesz średni format ( a właściwie taki format połówkowy" bo wielkości matrycy najbliżej do połowy kadru 6x4,5) to co innego. Tyle że:
    Matryca sprzed 5 lat? I tylko 4mpix więcej od K1, za to większy, cięższy z mniejsza ilością obiektywów.....

PS. Patent z podświetleniem bagnetu K1 ułatwiającym zmianę obiektywu po ciemku - świetny
    Zgadzam sie. Po obejrzeniu filmiku wybralbym jednak K-1
    Dzieki temu korpusowi zaden uzytkownik Pentaxa nie przejdzie do obozu Canona- gwarantuje
    Parametry, jakosc i ilosc ficzerow po prostu wymiata. A znajac poprzednie modele Pentaxa, jakosci wykonania nie bedzie mozna nic zarzucic.
    Mam nadzieje sie nim pobawic juz wkrotce, bo mam znajomego - pentaksiarza zapalonego. Malo co, a zmienilby system pare miesicy temu, ale zdecydowal poczekac na premiere K1.
    Dobrze zrobil
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

| OlyJedi Awatar WoRaS
    Siła reputacji
    78
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Nie rozumiem o co chodzi z tym ekranem. Mocno przekombinowany.
    On służy do noszenia sprzętu (1m51s)

A tak na poważnie, to chyba nie odważyłbym się chwycić swojego E-m5II za ekran i wymachiwać aparatem
    Pozdrawiam, Tomasz
    http://www.tomaszworek.com/

Siła reputacji
    12
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez WoRaS Zobacz posta
    A tak na poważnie, to chyba nie odważyłbym się chwycić swojego E-m5II za ekran i wymachiwać aparatem
    To zobacz tu:
    Ostatnio edytowane przez Lucas1981r ; 25.02.16 o 03:20

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez WoRaS Zobacz posta
    On służy do noszenia sprzętu (1m51s)

I całkiem sluśznie, uważam, że to sprzęt do fotografowania a nie do np. przytroczenia sobie za ekran do paska spodni. tam widzę tanie chwyty reklamowe i nic więcej, jak kiedyś E-3 pod prysznicem....
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    Pantaxiarze sie doczekali.
    Fajnie.
    Jak dla mnie warte grzechu i kazdej kasy sa tylko 2 szkla w systemie, w systemie, ktorym bylem przez wiele lat, mianowicie 31ltd i 77ltd.
    Ciekawe jak AF
    hahahah uwielbialem te ich przekomarzania, ze AF jest swietny, dopiero jak ich zapraszalem na koncerty albo low light eventy, to chlopaki rozumieli dlaczego Pentax dziala najlepiej na recznym ostrzeniu

pozdroofka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Lucas1981r Zobacz posta
    To zobacz tu:
    Hehe i wszystko jasne

Swoją drogą, chętnie podczepiłbym starą Tokine 17mm do tego aparatu i zobaczył jaki obrazek zestaw generuje.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

Siła reputacji
    12
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta
    Jak dla mnie warte grzechu i kazdej kasy sa tylko 2 szkla w systemie, w systemie, ktorym bylem przez wiele lat, mianowicie 31ltd i 77ltd.
    Ciekawe jak AF
    hahahah uwielbialem te ich przekomarzania, ze AF jest swietny, dopiero jak ich zapraszalem na koncerty albo low light eventy, to chlopaki rozumieli dlaczego Pentax dziala najlepiej na recznym ostrzeniu
    Naprawde uwazasz ze tylko dwa szkla?
    az slyszac te glupoty na temat AF - szczegolnie w gorszych warunkach - zapytam jaka/-ie miales puszke/i?
    Ostatnio edytowane przez Lucas1981r ; 26.02.16 o 01:34

Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    Wszystkie. Lacznie ze srednim cyfrowym.

Oczywiscie przekornie fajnych szkiel jest duzo wiecej, szczegolnie tych starszych.
    Pytanie tylko po kiego ciula by brzydko nie rzec, to wszystko taszczyc, bedziesz przez to lepszym fotografem?

31ltd, to przezacne szklo, ktorego gdybym mial FF, to pewnie bym nie odklejal od korpusu, 77 zas, to kapitalna, plastyczna w cholere portretowka, przypominajaca stare pieknie malujace na olejno szkla.

Chcesz podyskutowac? forum Pentax polecam, choc pewnie technomlodziez zbojkotuje, nawet te stare wygi przekabacone na nowomodne technikalia... a kiedys mieli pojecie o fotografii...

pozdroofka

Siła reputacji
    12
    Moja galeria
    Wszystkie. Lacznie ze srednim cyfrowym.
    Tak tez myslalem ze odpowiedz nie bedzie konkretna - tylko takie ogolnikowe bajdu-baj
    dolaczyles w 2011 na forum Olympusa - to co mogles miec wtedy zmieniajac system k100,k200D,k10D,k20D, k-7?

Pytanie tylko po kiego ciula by brzydko nie rzec, to wszystko taszczyc, bedziesz przez to lepszym fotografem?
    a czy ktos tu mowil o noszeniu? wypowiedziales sie ogolnie o szklach - o dwoch )) - wiec nie zmieniaj tematu taka glupia wypowiedzia ))

Chcesz podyskutowac? forum Pentax polecam, choc pewnie technomlodziez zbojkotuje, nawet te stare wygi przekabacone na nowomodne technikalia... a kiedys mieli pojecie o fotografii...
    nie musze tam wchodzic i dyskutowac - szczegolnie ze to nie tam a tu "ktos" palnal glupote na temat AF Pentaxa w gorszych warunkach - i jeszcze obraza innych - pokazuje to nie tylko Twoja "wiedze" ale i poziom jako czlowieka

a co do AF to juz raz kiedys mielismy ze znajomymi sprawdzian - jezdzac rowerami po mostach Warszawy w duzej grupie,
    puszki jakie byly z tego co pamietam 60D,7D , D7000,D7100 , K-5, K-5II chyba jedna K-3 - i o dziwo tam gdzie C i N zaczynaly miec problemy juz...P nadal bez pierdniecia strzelal.
    Wiec jak sam widzisz - widzac co widzialem,a teraz czytajac taka wypowiedz - takiej osoby jak Ty - zaczynam sie zastanawiac czy Ty przypadkiem nie miales moze szkiel manualnych....a liczyles na auto focus

Pozdrawiam

Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    Nie bede polemizowal z zatwardzialym Pentaxiarzem, a juz w szczegolnosci gdzie padaja stwierdzenia o jakichs mostach jezdzeniu na rowerze i wyzszosci AF P nad N lol

Wyprzedze, twoja bystra i blyskotliwa odpowiedz:

TAK NIE ZNAM SIE, PENTAXA W ZYCIU NIE MIALEM, BREDZE, BIERE JAKIES PROSZKI itd ......

pozdroofka