Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: W poszukiwaniu własnej drogi...

karmelvir97
    Gość
    Czarne zdjęcia wychodzą Ci lepiej niż w kolorze. Powinieneś się w tym kierunku rozwijać.

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez karmelvir97 Zobacz posta
    Czarne zdjęcia wychodzą Ci lepiej niż w kolorze.
    Nie wyciągałbym takich wniosków po kilku zdjęciach. Poczekałbym na kolor w lepszych warunkach.
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Sawa
    Mieszka w
    Pruszcz Gdanski
    Siła reputacji
    120
    Moja galeria
    Cześć,

Zdjęcia na które zwróciłem uwagę to 3 i 12.
    Zimowe morze zupełnie nie przypadło mi do gustu.

pozdrawiam,

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Sawa Zobacz posta
    ...
    Zimowe morze zupełnie nie przypadło mi do gustu.
    ...
    Chyba nie bez powodu nad morze jeździ się latem
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Sawa
    Mieszka w
    Pruszcz Gdanski
    Siła reputacji
    120
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Chyba nie bez powodu nad morze jeździ się latem
    Myślę, że to trochę za bardzo upraszasz, fret. Oczywiście, 'górom' łatwiej się obronić bez względu na porę roku, ale i morze potrafi być ciekawe zarówno zimą, jak i każdej innej pory roku, choć oczywiście ze światłem jest trudniej. Widać zresztą, że auto próbował - zdjęciu nr 7 nadał 'napotkaną' ramkę, co dodało uroku, mimo braku światła.
    Miał tez fajny rytm na zdjęciu nr 4, niestety niewykorzystany, ptak od tyłu niepotrzebnie w mocnym punkcie, wszak nie ma żadnej przeciwwagi w zdjęciu, nuda straszna do tego jakość też, statek z chorągiewkami - jakże soczystymi - a mimo to zgaszony, nudą wieje, a można było zastanowić się jak wykorzystać taki dar czerwonych chorągiewek w takich warunkach, i kolejne - łabędzie z sercem - klasyk do bólu, może można było go podać lepiej, nieco obrobić fotę, trudno zgadnąć, czy też ostatnie z setu zdjęcie- ciekawostka - Pan Mors. No tak, ale czy nie lepiej byłoby go zestawić z plażą i spacerującymi - ubranymi w kurtki osobnikami? Z kadru nie wynika, że to zima, jedynie z komentarza, podczas gdy raczej się narzuca komentarz w nawiązaniu do promu i wyprawy za wielką wodę...
    Tym samym chciałbym doprecyzować swoją wypowiedź - zimowe morze podane w tym wątku nie przypadło mi do gustu.

pozdrawiam,

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Bardzo dziękuję za oceny, chociaż po ocenie Sawy poszło trochę w pięty ale rozumiem i trochę się zgadzam. Cóż, trzeba się dalej uczyć.

Teraz trochę z innej dziedziny może znajdę to co mi się najbardziej podoba (na ten moment BW dla mnie wygrywa)

Dopadłem adapter do M42, heliosa i pierścienie, lampę SB800 no i trochę zabawy było.

Proszę o łagodną krytykę

KROPELKI

15.

16.

17.

Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	macro_9_res.jpg
Wyświetleń:	156
Rozmiar:	468,4 KB
ID:	171177   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	macro_28_res.jpg
Wyświetleń:	145
Rozmiar:	482,3 KB
ID:	171178   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	macro_41_res.jpg
Wyświetleń:	140
Rozmiar:	511,9 KB
ID:	171179  

barmichal76
    Gość
    Pochwalę za kadrowanie w 12. Minimalnie bym ściął lewą stronę żeby usunąć fragment siatki w lewym górnym. Pozostałe cz-b niestety do mnie nijak nie przemówiły.
    Makro to dłuuuuuuuga droga i setki/tysiące ćwiczen i w głębi ostrości i plastyce oświetlenia. Są całe szczęście na forum użytkownicy, którzy mogą dużo podpowiedzieć.

Pozdr

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez barmichal76 Zobacz posta
    Pochwalę za kadrowanie w 12. Minimalnie bym ściął lewą stronę żeby usunąć fragment siatki w lewym górnym. Pozostałe cz-b niestety do mnie nijak nie przemówiły.
    Makro to dłuuuuuuuga droga i setki/tysiące ćwiczen i w głębi ostrości i plastyce oświetlenia. Są całe szczęście na forum użytkownicy, którzy mogą dużo podpowiedzieć.

Pozdr
    Dzięki. Co do macro. To faktycznie juz zauważyłem. Prawidłowe ustawienie światła to cholernie duża zabawa której jeszcze nie rozumiem. A reszta. ..no cóż obym miał dużo czasu. A moje dzieciaki łaskawe w tym nie są

Pozdr

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    witam krajana Fajne zdjęcia miejsc, które poznaje - zarówno Wrocławia jak i Świnoujścia. Z tych ostatnich makro to 16-tka mi się podoba. Co do Heliosa to jest dobry, bo tani, niestety jakością nie grzeszy

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szafir51 Zobacz posta
    witam krajana Fajne zdjęcia miejsc, które poznaje - zarówno Wrocławia jak i Świnoujścia. Z tych ostatnich makro to 16-tka mi się podoba. Co do Heliosa to jest dobry, bo tani, niestety jakością nie grzeszy
    Witam również .

Helios znalazł się w szafie u kolegi wiec inwestycja nie duża. A zabawa puki co przednia. Do innych szkieł dojrzewam, w przeciwieństwie do żony, ale najpierw muszę wiedzieć co chcę; ).

Do zobaczenia we Wrocławiu

Pozdrawiam