Strona 8 z 14 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 139

Wątek: Potrzebne pozwolenie ?

| OlyJedi Awatar MariuszM
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    A czy w cerkwi podczas liturgii mogę sobie focić bez ograniczeń?
    Czy ktoś wie jak to jest?
    Byłem chyba ze dwa razy w cerkwi na nabożeństwie, panują tam dość luźne zwyczaje, całość trwa dość długo i wierni potrafią sobie w czasie nabożeństwa kilka razy wyjść na dymka
    Pytam bo liturgia w cerkwi jest świetna, bogata, pełna przepychu, dymów i złota, tak sobie pomyślałem, że fajnie byłoby zrobić takie fotki

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Mariusz. Ja - nie znając zwyczajów pogadał bym z Popem.
    nie wiem czy to duża cerkiew czy malutka, ale po prostu
    proponował bym pogadać - oczywiście nie podczas nabożeństwa.

A jak pop bedzie sympatyczny to bardzo duuużo możesz się dowiedzieć o wszystkim. o cerkwi o nabożeństwie i o tyym czy będziesz przeszkadzał czy nie.

Sądzę że podstawa to uszanować wiarę innych...

Ja bym zagadał - spróbuj.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Nawet przez myśl mi nie przeszło że moje pytanie wywoła taką burzę postów . Chodziło mi o focenie do celów czysto amatorskich a nie zarobkowych . Mimo to czytałem wszystko z wielką ciekawością bo nie wiadomo co może się wydarzyć w przyszłości . Wiele się tu mówiło o KK a jak sprawa wygląda w maczetach , synagogach czy cerkwiach . Mieszkam w Białymstoku i choć mam to wszystko w praktycznie w zasięgu ręki to bywam tylko o kościołach , zapewne z racji tej że jestem katolikiem . Wszystkim bardzo serdecznie dziękuję że znaleźli czas na dyskusję . Z pionierskim pozdrowieniem

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    ?

Jakim foceniu amatorskim?

Chcesz się pałetać podczas ślubu?

:/
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Re: Potrzebne pozwolenie ?

Cytat Zamieszczone przez smis
    Nie interesują mnie świątynie w czasie uroczystości ale w tzw . dzień powszedni .
    Przypuszczam, że kolega che fotografować wnętrza kościołów, kiedy nie odprawia się żadne nabożeństwo.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dokładnie tak , takie było moje pytanie , ale cała tą dyskusje czytałem z zaciekawieniem .

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    No amatorskim. smis pytał o wejście do kościoła gdy nie ma nabożeństwa i strzelenie kilku fot

Chciał bym zacząć fotografować obiekty sakralne od wewnątrz . Dlatego zwracam się z pytaniem do starszych kolegów i koleżanek czy potrzebne jest do tego jakieś pozwolenie ? Jeżeli tak od kogo takowe można otrzymać , czy jest ono jednorazowe czy " na dłużej " ? Nie interesują mnie świątynie w czasie uroczystości ale w tzw . dzień powszedni . Pytanie może i głupie ale jak napisał któryś z Was "nie wiesz i pytasz wstydzisz się raz ..." .
    ale wątek się pozmieniał w trajkcie trwania

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    To z wejściem nie ma problemów...

teoretycznie sa problemy przy publikacji takich zdjeć... ale to teoretycznie i pojawią się tylko przy wykorzystaniu ich zarobkowym.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Faktycznie wątek zmienił się w trakcie dyskusji i to bardzo . Jednak myślę że z pożytkiem dla wszystkich

| OlyJedi Awatar rodia
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MariuszM
    A czy w cerkwi podczas liturgii mogę sobie focić bez ograniczeń?
    Czy ktoś wie jak to jest?
    Ja fociłem w cerkwi, pełny luz, nikt sie nie czepia.

Lubie takie tematy, masa gadania, mało faktów, każdy sobie pogada i jest mu lepiej