Siodemka,bardzo urokliwa.
Siodemka,bardzo urokliwa.
Kolejne mazurskie klimaty. Zdjęcia trudne do zlokalizowania. Pierwsze wygląda mi na Bełdany a drugie przedstawia transport drewna z puszczy - zgaduję Piskiej.
8,9
Ciągle jesteśmy na mazurach (tym razem Garbatych) i podobnie jak w przypadku poprzednich dwóch zdjęć ciężko ustalić dokładnie co to za miejsca. 11 to najprawdopodobniej jezioro Gołdapiwo a 12 to może być jezioro Kruklin (choć wcale nie wykluczam tego pierwszego). Niestety nie mam się już kogo podpytać.
11,12
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
To tylko 15 km z Giżycka w kierunku na Gołdap. Poniżej dwa przedstawiające rybaków z Kruklina, powrocie z połowu. Z tego co wiem panowie byli braćmi i nosili nazwisko Isbrandt.
13,14
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Fajne fotki.
Muszę i ja pogrzebać w szufladach
Pozdrawiam.
Znowu chłopaki z Mazur przy robocie i znowu ciężko powiedzieć gdzie zdjęcia zostały wykonane. 15 mogła zostać strzelona w przystani rybackiej nad jeziorem Dargin a 16 to już kompletna zagwostka
15,16
Z Mazur przenosimy się na Mazowsze. Na zdjęciu 17 widać XVIII-wieczny spichlerz w Górznie niedaleko Garwolina. Na 18 jest kapliczka słupowa znajdująca się w Pniewie w powiece pułtuskim. Różnie datują tą kapliczkę. Z tego co wiem jest z końca XIX wieku
17,18