Na zdjęciu dziewczyny użyłeś zbyt szerokiego kąta. I trochę ją przerysowałeś. Napisz proszę jakiej ogniskowej użyłeś (bom ciekaw, a nie ma Exifa).
Na zdjęciu dziewczyny użyłeś zbyt szerokiego kąta. I trochę ją przerysowałeś. Napisz proszę jakiej ogniskowej użyłeś (bom ciekaw, a nie ma Exifa).
Na zdjęciu dziewczyny ogniskowa wynosiła 26 mm. A przesłona 14. Więc nie wiem czy to taki szeroki kąt
A tak ogólnie to to moje amatorskie studio trochę małe jest i dlatego też takie foty i w ogóle muszę sobie skminić trochę większe tło w dodatku. Właśnie wiecie jakiego taniego i dobrego materiału możne użyć jako tło ? Chodziłoby mi o szerokie przynajmniej na 3 metry i długo na jakieś co najmniej 4. Jak wiecie gdzie można coś ciekawego kupić tanio w miarę to dajcie znać. Najlepiej jakoś zostawić wiadomość na pw.
Zapraszam na moją stronke http://www.fotoholic.pl
Tak to szeroki kąt... zwłaszcza jak mówisz o ekwiwalencie @135
25mm (50@135) to się nadaje do całej postaci (stojącej)
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Zdecydowanie za szeroko jak na to ujęcie. Szerokim kątem fajnie się fotografuje żulików, bo im przerysowanie nie odbiera uroku osobistego. A wręcz przeciwnie. Ale na panny trza mieć dłuższego.![]()
Co do tła to jest tak: tanio kupisz - dłużej bedziesz poprawiał jego niedoskonałości. Robiąc foty bedziesz myślał czy prześwituje albo czy bedzie widać odbłysk a gdzie modelka ? Sam wybieraj...
...był Olek jest A6000
Foty niezłe, tez mi te białka w oczach modelki nie pasowały, chyba podrasowane ;) Fajna zabawa musiala byc w tym pubie ..
fotki za barem świetne ostre i dobrze dopalone !!! ostatni kadr z make upem jednak mi nie leży jakoś.
www.tekkenolandia.pl
E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8