Przeciez mamy SSWF
Mi sie przez 1.5 roku nazbieralo troche śmieci na matówce, ale sobie wyczyściłam w 5 minut i jest super![]()
Przeciez mamy SSWF
Mi sie przez 1.5 roku nazbieralo troche śmieci na matówce, ale sobie wyczyściłam w 5 minut i jest super![]()
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Jest nad czym bidolic...po prostu szkoda gadac...będziesz miał syfki odeślesz do serwisu jakis problem? Soryy ale ten temacik wydaje mi sie bez sensowny.
Pozdro.
E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?
Nie ma czegoś takiego jak dopuszczalna norma paprochów na matrycy/matówce/lustrze. Nowy sprzęt ma być wolny od zanieczyszczeń. Gdyby był syf na matrycy, który nie da się usunąć SSWF, to wymiana bądź serwis. Gdyby się przytrafił na lustrze/matówce, to olać. I tak się przytrafi kilka prędzej, czy później.
Jakieś 3 miesiące temu kupowałem E-410 w dualu w e-cyfrowe.pl za ~2300 zł i żadnych syfów nigdzie nie było. Wszystko jak najbardziej było w porządku.
"trochę człowieka i technika się gubi"
Mój też czysty w środku...na szybko zajrzałem do środka, paprochów na matówce/lustrze niet, a bawić się w fotografowanie białej kartki i doszukiwanie się pyłków nie będę. Nie ma w kilkuletnim E-1 to w E-410 też nie będzie raczej.
.
To Olek, Olki są czyste w środku ;P
3 lata użytkowania E300, jakieś 30 000 zrobionych zdjęć, zmiana szkieł co chwila w tym często M42 przez przelotkę, a nawet wkręcanie szkieł w przelotkę zamocowaną w aparacie i ANI JEDNEGO paprocha na matrycy. Matówka brudna, ale to nie problem, można poczyścić.
ZAPRASZAM: https://www.facebook.com/emil.dzemski, blog http://dzemski.blogspot.com
Nie było żadnych paprochów i nie ma ich nadal po ponad pół roku użytkowania. Aparat kupiłem oczywiście w sklepie internetowym. Przesyłka kurierem. Nie dla hecy Olympus daje w swoich puszkach SSWF.Zamieszczone przez jones
Od roku przepinam szkła w plenerach w moim E500 i jak na razie... Nie wiem co to jest czyszczenie matrycyA w plenerach różnie bywa.
Wiadomo, trzeba zachować zdrowy rozsądek - nie sypać piasku do środka, przy wymianie szkła trzymać body mocowaniem bagnetu do dołu, itp.
Kolejne pytanie o akumulator BLS-1...
-na ile Wam on starcza?
ps. jaki zamiennik polecacie ? -> Hahnel HL-S1 ???
Hahnel, Ansmann (Annsman?) - te dwa zamienniki mam już hoho i E500 robi mi na nich jakieś 350 - 450 zdjęć. Podobnie będzie w E410, a może nawet lepiej.