Jaki z tego morał, chcesz mieć tanio - wracaj do lustrzanek(no nie mówię tu o d500 itp.).
Ooo... Mam sygnaturę
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
No i znamy cenę 5200 zł za body a 5800 zł z obiektywem 16mm-50mm. Nowe szkła to koszt 9800 zł za 24-70mm f2.8, a 85mm f1.4 8100 zł. Tak więc tanio nie jest. Nie wiem dlaczego te szkła są tak drogie :/
Olympus E-PL3 + 14-42mm, 12-50mm, 45mm, 40-150mm
Spieszmy się kochać aparaty za 2000 zł - tak szybko drożeją.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Bo zarabia się na produkcie masowym albo luksusowym. Lustrzanki nie dały się łatwo pokonać (ok. to tylko kwestia czasu, ale jednak dłuższego niż się wydawało), więc pozostało pójście w luksus, żeby przetrwać. Obserwuj ruchy niezależnych producentów obiektywów, oni idą tam gdzie można zarobić...
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Jak przeczytałem te ceny to pierwsze co pomyślałem, że to jakiś żart![]()
Żaden żart, tak to będzie wyglądało. W USA cena to 1000$ za body, u nas ponad 5k. Cieszmy się, że omd10 jest "po ludzku" wyceniony w stosunku do tego co sobą reprezentuje
Fuji x-pro2 kosztuje 1700$ i podobnej ceny (niestety) trzeba oczekiwać po omd1 mk2. Takie czasy, coraz mniej osób kupuje aparaty więc drożeją.