Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 100

Wątek: Co po XZ-2?

| OlyJedi Awatar Mike017
    Mieszka w
    Ełk / Płock
    Siła reputacji
    66
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez luzaczek82 Zobacz posta
    Mike017 myślę że niepotrzebnie sprzedałeś XZ-2...a co do wymiany jak masz zostać z samym kitem to nie wiem czy jest sens...Pisałeś że lubisz makro...posiadam em10 i z samym kitem nic nie zdziałasz...ale jest masę szkieł na m42(ja działam z takumarem)ale docelowo będzie olek 60 2.8.Też szukałem kiedyś aparatu co by się sprawdził w makro(na tym głównie mi zależy) jednak zwykły kompakt nie da takiej jakości.Po zakupie 25 1.8 kita już nie założyłem...więc sam widzisz że wydatek jest na szkła...Twoje foty z kompaktu nie raz oglądałem i są spoko i jak nie masz zamiaru kupować szkieł to nie kombinuj...
    dzięki luzaczek82, chyba założę wątek: gdzie kupić nowego XZ-2 , cena /jakość była nie do przebicia w tym aparacie, no ale trudno, stało się, sprzedałem go , chyba zdecyduje się na OMD, gorzej nie będzie a i może skusze się na jakiś dodatkowy obiektyw za jakiś czas.
    Ostatnio edytowane przez Mike017 ; 14.02.16 o 02:40

Awatar robertos102
    Mieszka w
    Kazimierz Biskupi
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mike017 Zobacz posta
    dzięki luzaczek82, chyba założę wątek: gdzie kupić nowego XZ-2 , cena /jakość była nie do przebicia w tym aparacie, no ale trudno, stało się, sprzedałem go , chyba zdecyduje się na OMD, gorzej nie będzie a i może skusze się na jakiś dodatkowy obiektyw za jakiś czas.
    Miałem identyczne odczucia. Urodzinowego xz 2 zamieniłem na rx100III i ja nie widzę różnicy. Zdjęcia robię głownie na spacerach, jadąc gdzieś na rowerze. Jak mam jakieś imprezy to używam innego sprzętu. Aktualnie rx używam do filmów i z tego układu jestem mega zadowolony.
    Wchodząc w serię omd na pewno nie pożałujesz. Masz tam ogromny wachlarz obiektywów o świetnej optyce i w ludzkich cenach.
    Ostatnio w ogóle nie rozstaję się moim Olkiem i przyspawaną do niego 17kę. Reszta się kurzy, włącznie z A850. Nawet GO akceptowalne, może nie jest tak papierowe jak w FF ale coś za coś. Kieszonkowy i uroczy albo kawał kloca na szyi
    Sony FF , Minolta , Olek i analogi...

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robertos102 Zobacz posta
    Miałem identyczne odczucia. Urodzinowego xz 2 zamieniłem na rx100III i ja nie widzę różnicy. Zdjęcia robię głownie na spacerach, jadąc gdzieś na rowerze. Jak mam jakieś imprezy to używam innego sprzętu. Aktualnie rx używam do filmów i z tego układu jestem mega zadowolony.
    Wchodząc w serię omd na pewno nie pożałujesz. Masz tam ogromny wachlarz obiektywów o świetnej optyce i w ludzkich cenach.
    Ostatnio w ogóle nie rozstaję się moim Olkiem i przyspawaną do niego 17kę. Reszta się kurzy, włącznie z A850. Nawet GO akceptowalne, może nie jest tak papierowe jak w FF ale coś za coś. Kieszonkowy i uroczy albo kawał kloca na szyi
    Witam !

XZ-2 ma nieco lepszy optycznie obiektyw niz rx100III ale rx100III ma wieksza gabarytowo matryce, wiecej Mpix i mniej szumi poza tym
    swietnie filmuje w full-hd.

W efekcie koncowym rx100III bedzie produkowal lepszej jakosci obraz i bedzie bardziej funkcjonalny ale przeciez rx100III
    nie jest aparatem za 1500 zl

Osobiscie rx100III uzywam do filmowania dzieciaka w przedszkolu przy swiatle zastanym gdzie filmy wychodza miodzio a przy okazji
    wykonam takze kilka fot. Tutaj wazne sa tez male gabaryty i latwe przemycanie sprzetu w reku.

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    Co za banialuki piszecie znowu?
    Kazdy aparat robi zdjecia, porownywanie mercedesa do lexusa nie ma sensu, oba komfortowe i jezdza do przodu i do tylu.

XZ2 rocks, powiem dosadnie: gupi byles, ze sprzedales.

pozdroofka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

Awatar robertos102
    Mieszka w
    Kazimierz Biskupi
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria
    Było minęło.
    Kupię ponownie......za jakiś czas
    Sony FF , Minolta , Olek i analogi...

| OlyJedi Awatar Mike017
    Mieszka w
    Ełk / Płock
    Siła reputacji
    66
    Moja galeria
    było minęło i u mnie,
    ale nie ma tego złego .... dziś rozpakowałem OM-D E-M10 II

| OlyJedi Awatar koronax
    Mieszka w
    silesia
    Siła reputacji
    291
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mike017 Zobacz posta
    było minęło i u mnie,
    ale nie ma tego złego .... dziś rozpakowałem OM-D E-M10 II
    No to tylko pogratulować koledze
    Aby się dobrze spisywał .

| OlyJedi Awatar Mike017
    Mieszka w
    Ełk / Płock
    Siła reputacji
    66
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez koronax Zobacz posta
    No to tylko pogratulować koledze
    Aby się dobrze spisywał .
    Było minęło ... wczoraj zapakowałem OM-D i odsyłam, uniwersalność Stylusa póki co wzięła górę. Choć gdybym miał wejść w temat wymiennych obiektywów to w przyszłości już szukać nie będę. E-M10 mark II to świetny aparat ale potencjał okazuje dopiero w komplecie z odpowiednim i dobrym szkłem. O wyglądzie zewnętrznym nie wspominając - dla mnie najładniejszy aparat jaki miałem w rękach.

P.S. Stylus 1 s nie można kupić w oficjalnym sklepie, a w drodze jest już coś nowego, kompaktowego, ma wejść za kilka miesięcy. Czas już na matrycę co najmniej 1 ", nawet Nikon zareagował i pokazał bardzo ciekawe aparaty tej klasy.

| OlyJedi Awatar koronax
    Mieszka w
    silesia
    Siła reputacji
    291
    Moja galeria
    Szkoda że nie przypasował ci OMD. Sam mam XZ-2 i zastanawiam się czy nie zakupić sobie wlaśnie E-M10 II . Ale tak jak piszesz, chyba trza mieć odpowiednie szkła.

| OlyJedi Awatar Mike017
    Mieszka w
    Ełk / Płock
    Siła reputacji
    66
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez koronax Zobacz posta
    Szkoda że nie przypasował ci OMD. Sam mam XZ-2 i zastanawiam się czy nie zakupić sobie wlaśnie E-M10 II . Ale tak jak piszesz, chyba trza mieć odpowiednie szkła.
    i wydać na nie drugie tyle co wartość "kita"

Uprawnienia umieszczania postów