Ostatnio edytowane przez Mike017 ; 14.02.16 o 02:40
Miałem identyczne odczucia. Urodzinowego xz 2 zamieniłem na rx100III i ja nie widzę różnicy. Zdjęcia robię głownie na spacerach, jadąc gdzieś na rowerze. Jak mam jakieś imprezy to używam innego sprzętu. Aktualnie rx używam do filmów i z tego układu jestem mega zadowolony.
Wchodząc w serię omd na pewno nie pożałujesz. Masz tam ogromny wachlarz obiektywów o świetnej optyce i w ludzkich cenach.
Ostatnio w ogóle nie rozstaję się moim Olkiem i przyspawaną do niego 17kę. Reszta się kurzy, włącznie z A850. Nawet GO akceptowalne, może nie jest tak papierowe jak w FF ale coś za coś. Kieszonkowy i uroczy albo kawał kloca na szyi![]()
Sony FF , Minolta , Olek i analogi...
Witam !
XZ-2 ma nieco lepszy optycznie obiektyw niz rx100III ale rx100III ma wieksza gabarytowo matryce, wiecej Mpix i mniej szumi poza tym
swietnie filmuje w full-hd.
W efekcie koncowym rx100III bedzie produkowal lepszej jakosci obraz i bedzie bardziej funkcjonalny ale przeciez rx100III
nie jest aparatem za 1500 zl
Osobiscie rx100III uzywam do filmowania dzieciaka w przedszkolu przy swiatle zastanym gdzie filmy wychodza miodzio a przy okazji
wykonam takze kilka fot. Tutaj wazne sa tez male gabaryty i latwe przemycanie sprzetu w reku.
Pozdrawiam
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak
Co za banialuki piszecie znowu?
Kazdy aparat robi zdjecia, porownywanie mercedesa do lexusa nie ma sensu, oba komfortowe i jezdza do przodu i do tylu.
XZ2 rocks, powiem dosadnie: gupi byles, ze sprzedales.
pozdroofka![]()
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
Było minęło.
Kupię ponownie......za jakiś czas![]()
Sony FF , Minolta , Olek i analogi...
było minęło i u mnie,
ale nie ma tego złego .... dziś rozpakowałem OM-D E-M10 II![]()
Było minęło ... wczoraj zapakowałem OM-D i odsyłam, uniwersalność Stylusa póki co wzięła górę. Choć gdybym miał wejść w temat wymiennych obiektywów to w przyszłości już szukać nie będę. E-M10 mark II to świetny aparat ale potencjał okazuje dopiero w komplecie z odpowiednim i dobrym szkłem. O wyglądzie zewnętrznym nie wspominając - dla mnie najładniejszy aparat jaki miałem w rękach.
P.S. Stylus 1 s nie można kupić w oficjalnym sklepie, a w drodze jest już coś nowego, kompaktowego, ma wejść za kilka miesięcy. Czas już na matrycę co najmniej 1 ", nawet Nikon zareagował i pokazał bardzo ciekawe aparaty tej klasy.
Szkoda że nie przypasował ci OMD. Sam mam XZ-2 i zastanawiam się czy nie zakupić sobie wlaśnie E-M10 II . Ale tak jak piszesz, chyba trza mieć odpowiednie szkła.![]()