Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 77

Wątek: Poczatkujacy uzytkownik OLEK C-750UZ

| OlyJedi
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Podaje pierwszy z brzegu adres sklepu internetowego oferujacego filtry B+W :

http://www.fotokonsorcjum.com.pl/sklep/biw/biwpl.htm

Prosze spojrzec na cene filtrow polaryzacyjnych. Nie wydaje mi sie, zeby ceny byly az tak zniewalajaco wysokie w porownaniu z filtrami Hoya. A firma B+W to klasa swiatowa. Jak juz odzyskam pieniazki za zwrocony filtr to kupie sobie jeden z tych filtrow
    C4000 Z + 64mb+16 mb+tuleja King+Hoya UV 52 HMC SUPER+ Hoya PL-CIR 52mm HMC SUPER + dekielek

www.uranus.friko.pl <-- zapraszam na stronke

Awatar GoSciU
    Mieszka w
    Węgrów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

...

Hm...... trax ja wiem o tym ze to od operatora aparatu zalezy jakie jest zdjecie ale chcialem sie dowiedziec to o czym pisalem powyzej. Teraz mniej wiecej juz wiem na co patrzec itd...... Ew@ powiedziala mi co i jak tak samo jak i reszta forumowiczow i teraz chociaz wiem co gdzie jak i czego szukac !!!!!!! Pozdrawiam !
    Gosciu Gosciowaty - Gosciowatosc :P
    Olympus C-750 UZ ; 256MB + 16MB xD OLYMPUS ; tuleja + filtr UV HOYA HMC SUPER ; dekielek

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Asan są zniewalające bo na dzien dobry o 100% droższe od Hoya
    Zenit 12XP , Nikon D70 w końcu jest

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Prosze o troche spokoju na forum, gdyż któryś z moderatorów zostanie zmuszony do czasowego zablokowania topicu w celu rozluznienia atmosfery.

I nastal pokoj
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888

| OlyJedi
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria
    Bardzo czesta pomylka dotyczaca filtrow polaryzacyjnych, to przekonanie, ze filtr liniowy powoduje klopoty z AF. Jest to prawda jedynie w przypadku lustrzanek i to nie wszystkich, a jedynie takich ktore maja na drodze optycznej dodatkowy element polaryzujacy swiatlo np. pryzmat. W kompaktach takich elementow nie ma i z powodzeniem, a nawet lepszym skutkiem mozna stosowac filtry liniowe. Pisze z lepszym skutkiem, bo filtr liniowy to mniej dodatkowych elementow przed obiektywem jako, ze filtr kolowy to zlozenie filtru liniowego i cwiercfalowki. Z podanego wczesniej linku widze, ze liniowy filtr MRC firmy B+W o srednicy 52 mm kosztuje 198 zl - to nie jest chyba az tak zle za bardzo wysokiej klasy filtr.
    Pozdrowienia.

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Dzieki kano za precyzyjna odpowiedz. Gdzies wlasnie wyczytalem o tych "niby problemach" z liniowymi, ale nie bylo tam dokladnie wytlumaczone.
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888

| OlyJedi
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    W fotozakupach mozna juz nabyc nowe dekielki, ktore pasuja do polarow Hoya. Moze teraz Ewcia zrozumie, ze mialem racje piszac, ze do polarkow Hoya standardowego dekielka dopasowac sie nie da i ze nie posiadaja one gwintu zewnetrznego. Niestety nowe dekielki nie pasuja do filtrow UV Hoya.

p.s. Posilkuje sie informacja uzyskana telefonicznie od konsultantow sklepu fotozakupy.
    C4000 Z + 64mb+16 mb+tuleja King+Hoya UV 52 HMC SUPER+ Hoya PL-CIR 52mm HMC SUPER + dekielek

www.uranus.friko.pl <-- zapraszam na stronke

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Oj Asan przestan juz bo Hoya ma gwint i kazdy diekielek pasuje juz to wyprobowalam jak maniaczka chodzilam do znajomych i probowalam ich dekielki - wszystkie lezaly jak ulal , moze te 52 mm nie maja ale ja z 58 mm nie mam problemu moge na nie wkrecac np filtr UV i przyczepiac dekielki wszystkie mozliwe jakie tylko w promieniu 20 km znalazlam - zrozum ja mam filtr 58mm

Jesli by nie mialy gwintu nie mogla bym zrobic np czegos takiego

Zenit 12XP , Nikon D70 w końcu jest

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    a ja slyszalem ze sa dwa typy: zwykly i slim (czy jakos tak). Dokladnie nie wiem jak to sie nazywa powiedzial mi to sprzedawca (razem z uzasadnieniem, ktorego tu nie przytocze bo nie pamietam, cos bylo o szerokich katach czy cos tam :P).
    Moze ktos tez cos takiego slyszal i sie wypowie....

BTW jak kasa spadnie z nieba to tez sobie kupie polarka no i sam na wlasnej skorze przetesuje co i jak
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    czy tuleja jest konieczna tylko po to aby moc korzystac z filtrow czy tez masz inne zadania? (mam na mysli min serie C-7xx)

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów