Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 77

Wątek: Poczatkujacy uzytkownik OLEK C-750UZ

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    @Kano czy z polarkiem LINIOWYM aparat nie ma problemu z FOCUSEM, bo czytalem ze do cyfrowek polecane sa wlasnie kolowe bo liniowe powoduja problemu z AF.

@Asan, czy czasem Ci sie nie pomylilo? Im wieksza srednica tuleji tym wieksze winietowanie ? Chyba raczej nie. Jedynie moze sie tworzyc wiekszy cien przy uzyciu lampy wewnetrznej. Winietowanie to jest nachodzenie w kadr "rurowatosci" tuleji, ktora powoduje zaograglenia na rogach. Bylbym, sklonny powiedziec ze im mniejsza yuleja z mniejszym filtrem tym wieksza mozliwosc wystapienia winietowanie.
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Asan filtry B&W sa najlepsze i najdroższe więc ceny kształtują się nawet w granicach 600 - 700 zł. Hoya w zależnosci od "kolorków" - najlepsze czarny kolor na opakowaniu równiez może dorównac B&W, choć sa ciut tańsze. To co piszesz o tulejce, filtrach 58mm i winietowaniu świadczy o twoim bardzo małym doświadczeniu z fotografią i tylko dlatego nie podejmuje się dalej zagłębiać w to co piszesz bo są to bzdury

Pozdrawiam
    Zenit 12XP , Nikon D70 w końcu jest

| OlyJedi
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Od tego jest forum, zeby, jak to okreslilas "bzdury", byly weryfikowane. Doswiadczenie oczywiscie mam niewielkie, nie kryje sie z tym. Ale jednoczesnie mam nadzieje, ze znajda sie wieksi znawcy tematu ode mnie, ktorzy wytkna mi bledy i wskaza wlasciwy tok rozumowania a nie pierzchną, nie zaglebiajac sie w temat w zetknieciu z czyjas niewiedza badz wiedza niepelna.
    C4000 Z + 64mb+16 mb+tuleja King+Hoya UV 52 HMC SUPER+ Hoya PL-CIR 52mm HMC SUPER + dekielek

www.uranus.friko.pl <-- zapraszam na stronke

Awatar trax
    Mieszka w
    Łask
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Ewci@ więc po co napisałaś tego posta? Piszesz że to są bzdury i nie podejmujesz polemiki. Powiało mi snobizmem i bufonadą.
    Nie aparat i nie filtr robi zdjęcia nawet gdy bedzie miał kosmiczną cenę.
    P.S. "najlepszy" to pojęcie względne. W fotografii pojęcie lepszy i gorszy dotyczy operatora.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Dlatego trax to napisałam gdyż Asan od poczatku chce udowodnić , że hoya jest do kitu itd i ludzi w błąd wprowadza pomimo tego, że leży przede mną hoya ślicznie nagwintowana i to on sie czepiał tego, że mam czelnośc przedstawiać mu jakieś zdjęcie filtra, no a jak ja ciut ostrzej napisałam to od razu awantura - tak tak męska solidarność, brawo

Poza tym jeśli uważnie czytasz to co ja tu chciałam przekazać to własnie to, że tańsza Hoya wystarczy koledze , który podjął temat mówie o tańszym i zarazem łatwiejszym rozwiązaniu a Asan przyczepił sie jak.....ogona moich filtrów 58 mm i dodatkowo wskazuje na filtry B&W jako lepsze rozwiazanie - no to chyba ta bufonada i snobizm nie mnie tyczył drogi trax'ie

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    prosze mi tu nikogo nie obrazac
    snobizm, bufonada itp. teksty nie sa tematem tego posta!
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Awatar GoSciU
    Mieszka w
    Węgrów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

...

Ojjj dajcie sobie spokoj.... przeciez nie ma powodu do klutni !
    Gosciu Gosciowaty - Gosciowatosc :P
    Olympus C-750 UZ ; 256MB + 16MB xD OLYMPUS ; tuleja + filtr UV HOYA HMC SUPER ; dekielek

Awatar trax
    Mieszka w
    Łask
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Przepraszam Ewci@ jeśli Cię uraziłem. Fakt napisałem trochę za bardzo z emocjami i nie miało to nic wspólnego z solidarnością. Chciałem tylko aby kolega rozpoczynający wątek wreszcie sobie uświadomił że to jego umiejętności są tak naprawdę ważne, jego podejście do tematu fotografii itp. Zamiast zaprzątać sobe głowę jeszcze jednym szkiełkiem na obiektywie niech robi zdjęcia, myśli i podgląda innych (lepszych). To o co pyta przyjdzie samo, z czasem. Jeszcze raz przepraszam Ewci@.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    no i to lubie na tym forum... tu wszyscy sie kochaja
    hiihih dobra koncze te moje Offtopiki
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów