Ale czy ta optyka jest o tyle klas lepsza od nikkorów, zuiko, zeissów, L-ek, czy szkieł Pentaxa, że tłumaczy to cenę tego sprzętu?![]()
Pozdrawiam
Ale czy ta optyka jest o tyle klas lepsza od nikkorów, zuiko, zeissów, L-ek, czy szkieł Pentaxa, że tłumaczy to cenę tego sprzętu?![]()
Pozdrawiam
Canon 40D, Canon 7D, Olympus E-410, Olympus E-PM2
Bigman: Szczególnie mechanika obiektywów Leica jest najwyższej klasy--optyka także, ale inne marki w tym dorównują . Pracochłonność mechaniki usprawiedliwia chyba te ceny ...mała sprzedaż --duży koszt .
A dla Mnie to i tak jest nieporozumieniem. Czy olek robi aż tak złe aparaty technicznie, no przecież są tanie to chyba są złe. Bo przy takiej różnicy cen to tak musi chyba być.![]()
JEDNO ŻYCIE JEDEN CEL, JEŹDZIĆ HONDA CBR
Z pewnością masz rację. Mała sprzedaż, dogłębnie sprawdzanie każdego egzemplarza obiektywu musi kosztować. Nie ukrywam że chciałbym kiedyś takim sprzętem wykonać zdjęcia i przekonać się co w nim takiego jest, czy też było w czasach analogu, a dzisiaj coraz bardziej umiera. Wtedy bym przynajmniej wiedział o czym piszę, a tak to jest kompilacja domysłów, opinii, trochę zdjęć w necie i niewiele więcej.Zamieszczone przez irek50
Pozdrawiam
Canon 40D, Canon 7D, Olympus E-410, Olympus E-PM2
Bigman
Chcesz spróbować, Jaka sprawa, niedawno widziałem na allegro Contaxa, bezpośredni konkurent Leicy. Cena ok 2 - 3k PLN. Niektórzy twierdzą, że lepiej przemyslany od L.
Jak nie masz kasy to polecam DDR-owską WERĘ 3. Kiedyś miałem w użytkowaniu. Bardzo solidny, precyzyjnie wykonany aparat i optyka do niej pięknie rysowała. Za 300 PLN powinieneś ją wytargować. Była produkowana do początku lat 70-ych przez jeszcze przedwojennych fachowców z Jeny. Ja jak ją trafie to na pewno kupię.
Pi-er17: Ja mam Werra-mat bez dalmierza. Czy ta Werra3 miała dalmierz?. Moim zdaniem porównanie Werry do Laici jest humorystyczne (pod każdym względem)...--pozdrawiam
Może i humorysytczne, ale ja ostani raz miałem ję w dłoniach ponad 30 lat temu i pamiętam wrażenie solidności jakie wtedy sprawiała. Jak wynosiło mnie w góry wolałem wziąść WRRę niż PRACTICĘ TL. Mniej bałem się o jej los. W porównaniu do dzsziejszuch plastików to jednak kawał solinośći. Miełem możliwość pobawić się Laicą M4 i też widzę różnicę, lecz dla kogoś kto tylko robi fotki wspóczesnymi aparatami może to być niezła lekcja historii.Zamieszczone przez irek50
Pozdrawiam.
P.S. O ile dobrze pamiętam, miała.
Zgadzam się --ta Werra to solidny aparat--pozdrawiam
Jak byś miał zamiar pozbyć sie jej to zapisuję sie w kolejkę.![]()
Ale ta moja nie ma dalmierza -światłomierz selenowy działa prawidłowo --stan świetny --pokrowiec nawet ma czystą skórę --sprzedam za stówkę (to własność córki, której cyfrę kupiłem)![]()