Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Leica będzie wymieniać matryce na nowsze - upgrade M8

Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Ale czy ta optyka jest o tyle klas lepsza od nikkorów, zuiko, zeissów, L-ek, czy szkieł Pentaxa, że tłumaczy to cenę tego sprzętu?

Pozdrawiam
    Canon 40D, Canon 7D, Olympus E-410, Olympus E-PM2

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Bigman: Szczególnie mechanika obiektywów Leica jest najwyższej klasy--optyka także, ale inne marki w tym dorównują . Pracochłonność mechaniki usprawiedliwia chyba te ceny ...mała sprzedaż --duży koszt .

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar tao
    Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    A dla Mnie to i tak jest nieporozumieniem. Czy olek robi aż tak złe aparaty technicznie, no przecież są tanie to chyba są złe. Bo przy takiej różnicy cen to tak musi chyba być.
    JEDNO ŻYCIE JEDEN CEL, JEŹDZIĆ HONDA CBR

Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez irek50
    Bigman: Szczególnie mechanika obiektywów Leica jest najwyższej klasy--optyka także, ale inne marki w tym dorównują . Pracochłonność mechaniki usprawiedliwia chyba te ceny ...mała sprzedaż --duży koszt .
    Z pewnością masz rację. Mała sprzedaż, dogłębnie sprawdzanie każdego egzemplarza obiektywu musi kosztować. Nie ukrywam że chciałbym kiedyś takim sprzętem wykonać zdjęcia i przekonać się co w nim takiego jest, czy też było w czasach analogu, a dzisiaj coraz bardziej umiera. Wtedy bym przynajmniej wiedział o czym piszę, a tak to jest kompilacja domysłów, opinii, trochę zdjęć w necie i niewiele więcej.

Pozdrawiam
    Canon 40D, Canon 7D, Olympus E-410, Olympus E-PM2

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Bigman
    Chcesz spróbować, Jaka sprawa, niedawno widziałem na allegro Contaxa, bezpośredni konkurent Leicy. Cena ok 2 - 3k PLN. Niektórzy twierdzą, że lepiej przemyslany od L.
    Jak nie masz kasy to polecam DDR-owską WERĘ 3. Kiedyś miałem w użytkowaniu. Bardzo solidny, precyzyjnie wykonany aparat i optyka do niej pięknie rysowała. Za 300 PLN powinieneś ją wytargować. Była produkowana do początku lat 70-ych przez jeszcze przedwojennych fachowców z Jeny. Ja jak ją trafie to na pewno kupię.

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Pi-er17: Ja mam Werra-mat bez dalmierza. Czy ta Werra3 miała dalmierz?. Moim zdaniem porównanie Werry do Laici jest humorystyczne (pod każdym względem)...--pozdrawiam

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez irek50
    Pi-er17: Ja mam Werra-mat --Czy ta Werra3 miała dalmierz?. Moim zdaniem porównanie Werry do Laici jest humorystyczne (pod kazdym względem)...--pozdrawiam
    Może i humorysytczne, ale ja ostani raz miałem ję w dłoniach ponad 30 lat temu i pamiętam wrażenie solidności jakie wtedy sprawiała. Jak wynosiło mnie w góry wolałem wziąść WRRę niż PRACTICĘ TL. Mniej bałem się o jej los. W porównaniu do dzsziejszuch plastików to jednak kawał solinośći. Miełem możliwość pobawić się Laicą M4 i też widzę różnicę, lecz dla kogoś kto tylko robi fotki wspóczesnymi aparatami może to być niezła lekcja historii.
    Pozdrawiam.
    P.S. O ile dobrze pamiętam, miała.

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Zgadzam się --ta Werra to solidny aparat--pozdrawiam

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Jak byś miał zamiar pozbyć sie jej to zapisuję sie w kolejkę.

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Ale ta moja nie ma dalmierza -światłomierz selenowy działa prawidłowo --stan świetny --pokrowiec nawet ma czystą skórę --sprzedam za stówkę (to własność córki, której cyfrę kupiłem)