Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Leica będzie wymieniać matryce na nowsze - upgrade M8

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Leica będzie wymieniać matryce na nowsze - upgrade M8

http://www.dpreview.com/news/0802/08...am8upgrade.asp

To się nazywa podejście do klienta!

Kupiłeś Leicę M8, konkurencja poszła z sensorami do przodu, producent zaoferuje ci upgrade matrycy. To zapowiedziano.

Na razie aktualna propozycja wymiany migawki na cichszą oraz zabezpieczenia LCD szafirowym szkiełkiem.

Może Leica droga, ale podejście do klienta ma. A po upgradzie dają od nowa dwa lata gwarancji.

A kiedyś ludzie wołali "wymieńcie mi sensor w E1 i będzie super". I okazuje że tak się da, chociaż nie u Olka.
    były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
    jest: FF Canona
    będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Re: Leica będzie wymieniać matryce na nowsze - upgrade M8

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602
    http://www.dpreview.com/news/0802/080204leicam8upgrade.asp

To się nazywa podejście do klienta!

Kupiłeś Leicę M8, konkurencja poszła z sensorami do przodu, producent zaoferuje ci upgrade matrycy. To zapowiedziano.

Na razie aktualna propozycja wymiany migawki na cichszą oraz zabezpieczenia LCD szafirowym szkiełkiem.

Może Leica droga, ale podejście do klienta ma. A po upgradzie dają od nowa dwa lata gwarancji.

A kiedyś ludzie wołali "wymieńcie mi sensor w E1 i będzie super". I okazuje że tak się da, chociaż nie u Olka.
    no jak się płaci tak chorendalne pieniądze (od 16K wzwyż za samą puszkę) to coś się za to należy, samo logo na puszcze to za mało :P
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    W zwyklym nikonie Coolpix 5700,ktory nawet kolo lustrzanki nie lezal Nikon tez wymienia matryce i to do dzis,mimo,ze tej puszki juz dawno nie produkuja.

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    W zwykłym Olympusie C-5050, który zupełnie przypadkiem leżał koło lustrzanki, także wymieniają matryce za friko

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez irek50
    W zwykłym Olympusie C-5050, który zupełnie przypadkiem leżał koło lustrzanki, także wymieniają matryce za friko
    poważnie? a na jakie?
    o niczym takim nie słyszałem...
    były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
    jest: FF Canona
    będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Piotr: To dotyczy tylko tego modelu ---jeśli padnie matryca to wymiana jest bezpłatna bez dowodu zakupu i karty gwarancyjnej --sam z tego skorzystałem w zeszłym roku. (wymiana na taką samą, ale bez wady fabrycznej)

Willow32: Wymiana matrycy w M8 jest dopiero w planach. Natomiast wymiana migawki i oprogramowania plus szafirowe szkiełko na LCD ma kosztować 1200 EURO! --Nie dość,że ludzie płacą horrendalne sumy za korpus, to jeszcze ich naciągają na dodatkowe koszty...

Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Ciekawi mnie jaka jest globalna sprzedaż tego modelu i kto jest naprawdę jego adresatem- bogaci snobowie z gatunku takich którzy muszą mieć wszystko najdroższe, nieważne że nie potrafią zrobić żadnego zdjęcia, czy jacyś super hiper zawodowcy, robiący zdjęcia których w żaden sposób nie da się zrobić aparatem innej marki. Naprawdę bardziej do mnie przemawia cena Hasselbladów niż tej Leiki. Ale pewnie jest gdzieś jakiś kruczek którego nie dostrzegam

Pozdrawiam
    Canon 40D, Canon 7D, Olympus E-410, Olympus E-PM2

| OlyJedi Awatar mateuss
    Mieszka w
    Warszawa-Gocław
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez irek50
    Piotr: To dotyczy tylko tego modelu ---jeśli padnie matryca to wymiana jest bezpłatna bez dowodu zakupu i karty gwarancyjnej --sam z tego skorzystałem w zeszłym roku. (wymiana na taką samą, ale bez wady fabrycznej)

Willow32: Wymiana matrycy w M8 jest dopiero w planach. Natomiast wymiana migawki i oprogramowania plus szafirowe szkiełko na LCD ma kosztować 1200 EURO! --Nie dość,że ludzie płacą horrendalne sumy za korpus, to jeszcze ich naciągają na dodatkowe koszty...
    Ale to Leica...

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Bigman: Jeśli chodzi o Hesselblada to nie ma mowy o przepłacaniu --krótko go używałem, pozostałem przy RB 67, ale tych aparatów nie da sie porównać z Pentaconem albo Kijewem 6X6, Natomiast Leica nie uzyskała nigdy wyraźnej przewagi w jakości obrazu nad Nikonem, bo to w końcu tylko tzw. mały obrazek ( lecz precyzji wykonania nie można zaprzeczyć)--pozdrawiam

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Bigman
    Ciekawi mnie jaka jest globalna sprzedaż tego modelu i kto jest naprawdę jego adresatem- bogaci snobowie z gatunku takich którzy muszą mieć wszystko najdroższe, nieważne że nie potrafią zrobić żadnego zdjęcia, czy jacyś super hiper zawodowcy, robiący zdjęcia których w żaden sposób nie da się zrobić aparatem innej marki. Naprawdę bardziej do mnie przemawia cena Hasselbladów niż tej Leiki. Ale pewnie jest gdzieś jakiś kruczek którego nie dostrzegam

Pozdrawiam
    Chyba przeoczyłeś optykę Leica