Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 39

Wątek: Torba biodrowa

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez nightelf Zobacz posta
    Miałem tego Crumplera, ale pozbyłem się. Torba ma wadę: jest dość miękka, przez co zagina się i przylega do ciała. Po wyjęciu aparatu flaczeje i trzeba ją rozepchać, żeby włożyć go z powrotem.

Teraz używam tej, tylko że czarnej:
    http://www.crumpler.eu/camera-bags/q...600-camouflage

Jest sztywniejsza, więc problem nie występuje. W dodatku punk mocowania paska do torby jest ruchomy, więc można używać jej jako torby ramiennej lub biodrowej.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    Moje 3 grosze.
    Lovepro mam, dalem 2 piwa za nia i zyje, a przeszla ze mna kawal fotograficznej drogi. Szeroki pasek, sciagacze po bokach, mozna na upartego jakies kabury na szkla podpiac.
    Taszczylem w niej 1D z Lkami, do Mikro z palcem w d... tyknie i jeszcze kanapki wsadzisz z popitka.

Aktualnie zwa sie chyba Inverse w Lowepro

pozdroofka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

Awatar robertos102
    Mieszka w
    Kazimierz Biskupi
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria
    Sam zastanawiam się nad taką małą,poręczną torbą ale nurtuje mnie jedno podstawowe pytanie, a mianowicie: Jak się nosi/użytkuje taką biodrową torbę? Nie zsuwa się i nie ciąży załadowana? Wygodny jest taki sposób noszenia?
    Tak swoją drogą to ofert w sieci pełno, ceny również zróżnicowane. Ciężko coś dobrać...
    pozdr.
    R/
    Sony FF , Minolta , Olek i analogi...

Awatar Krakusik
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Myślę, że nie jest to najwygodniejsza opcja, lecz czasem nie ma wyboru jeśli chce się mieć ręce wolne i szybki dostęp do sprzętu

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Muminek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    334
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robertos102 Zobacz posta
    Jak się nosi/użytkuje taką biodrową torbę? Nie zsuwa się i nie ciąży załadowana? Wygodny jest taki sposób noszenia?
    Używam Lowepro Inverse 100 AW i 200AW, tą pierwszą załadowaną do pełna nosi się wygodnie, z tyłu, z boku i z przodu. Pas jest szeroki, wystarczy lekko go poluzować i łatwo zmienić pozycję torby, by szybko można było dostać się do sprzętu.
    Torba pełna sprzętu nie zsuwa się, dla poprawy stabilności można dodatkowo zamocować dołączony pasek naramienny, który przy dłuższych trasach poprawia komfort noszenia.
    Natomiast LP 200AW załadowaną do pełna nosi się mniej wygodnie i najlepiej używać ją tylko z doczepionym paskiem naramiennym, większość ciężaru spoczywa i tak na biodrach i na długich trasach skutecznie odciąża to kręgosłup.
    W obu modelach od spodu ukryty jest pokrowiec wodoszczelny, który chroni przed deszczem i pyłem, a jego srebrny kolor bardzo dobrze odbija promienie słoneczne i w gorącym klimacie, na słońcu torba mniej się nagrzewa.
    Pozdrawiam

Awatar robertos102
    Mieszka w
    Kazimierz Biskupi
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria
    Coś czuje,że rezygnując z małej torby naramiennej i przechodząc na biodrową niewiele zyskam...No ale z drugiej strony jak nie spróbuję to się nie przekonam. Niestety te torby,które najbardziej wpadły mi w oko kosztują tyle co małe plecaki...
    Sony FF , Minolta , Olek i analogi...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Krakusik Zobacz posta
    Myślę, że nie jest to najwygodniejsza opcja, lecz czasem nie ma wyboru jeśli chce się mieć ręce wolne i szybki dostęp do sprzętu
    Dla mnie to najwygodniejsza opcja, ale nie wszystkich toreb to dotyczy. Miałem już Lowepro Inverse i Crumplera Light Delight i nie podpasowały mi. Dopiero Crumpler Quick Escape się sprawdził.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar easy_rider
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    107
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Krakusik Zobacz posta
    Myślę, że nie jest to najwygodniejsza opcja...
    Dobrze myślisz...

Cytat Zamieszczone przez robertos102 Zobacz posta
    Coś czuje,że rezygnując z małej torby naramiennej i przechodząc na biodrową niewiele zyskam...
    Dobrze czujesz...

"Od zawsze" używam biodrówek jeżdżąc na rowerze - idealna opcja gdy mam mało "towaru" do wożenia, a nie chce mieć mokrych pleców
    Ale chodzić np. po mieście to wolę z torbą na ramieniu, albo małym plecakiem (z reguły również na jednym ramieniu).

A tak w ogóle to z powodu tego wątku jestem o 360PLN biedniejszy... ale w tym sezonie podróżuję z Thule
    Już zamówiona

Awatar Krakusik
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Przykro mi, że jestem sprawcą, też kupiłem dziś trochę taniej :http://allegro.pl/torba-plecak-sling...806590699.html Na miejscu w Krakowie miałem jeszcze taniej http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...rs_rule_id=201
    Ostatnio edytowane przez Krakusik ; 26.01.16 o 22:24

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar easy_rider
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    107
    Moja galeria
    Dzięki - jakoś nie widziałem tej aukcji - a przejrzałem cały internet...

Zmieniłem miejsce zakupu