www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Ostatnio edytowane przez And.N ; 10.01.16 o 15:50
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Ja piszę o przebrandowanej wersji Silkipix dodawanej na płycie ze sprzętem Fuji. To chyba nie jest to samo, co pokazałeś w załączniku. Możliwości edycyjne wydawały się duże, ale wszystko było mało intuicyjne, a sposób obróbki RAWów z Fuji pozostawiał wiele do życzenia.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Nie wiem czym się różni Silkypix dodawany do Fuji od tego dodawanego do Panasonica. Stawiałbym raczej na to, że to są tożsame programy. Ja akurat powyciągałem na wierzch suwaki regulacyjne różnych parametrów.
Ikonki do nich są w lewym dolnym rogu na tym załączniku. Z tym, że do intuicyjnych program nie należy to się zgodzę. Jednak porównując możliwości edycyjne RAW programu do OV3 to dzień, a noc mz.
Ostatnio edytowane przez And.N ; 10.01.16 o 17:21
Chlopaki - kat de krap.
X10 bylo boskie na 6mpix, choc niektorzy byc moze slusznie zarzucali mu przeklamanie kanalu czerwonego, techniczne beztalencia
W tymze kulala tylko rozdzielczosc w stosunku chocby do takiego XZ2, choc nieznacznie.
EXR w starej matrycy od Fuji, to bylo blogoslawienstwo, wspomniane chocby 400DR przez Epicure, acz rozumiem, ze ktos moze miec odmienne zdanie w temacie.
X10, to byla niezastapiona maszynka do robienia jpgow, kocham ten aparat, u mnie to jeszcze zboczenie z czasow S3Pro.
pozdroofka
PS
Ciezko go teraz dostac, wiec pewnie celuj w XZ2, rowniez zacny aparacik, kilka u mnie oblecialo pewnie ponad 100tys fot
Mniodzio sprzet!
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.