Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 80

Wątek: Nikon D500

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria
    D500 4K video:

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Awatar robertos102
    Mieszka w
    Kazimierz Biskupi
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria
    Etam, szumi przy ISO 51200
    Sony FF , Minolta , Olek i analogi...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    ciapa straszna na iso 4000 za tym motorkiem...

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jagger Zobacz posta
    ciapa straszna na iso 4000 za tym motorkiem...
    Ale jaka ciapa?
    Mowisz o tym co jest nieoswietlone poza GO w sensie tych krzaczorach ?

pozdro

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Tak sobie czytam i czytam o tych hipersuper nowych nikonach i coraz bardziej ogarnia mnie przerażenie.Jeszcze niedawno jak wchodziły modele typu D7000 ogarniał mnie śmiech a teraz niestety tylko przerażenie..........podejściem firmy nikon do klienta i podejściem wielu napalonych fanów napisu NIKON.
    Co to ma być??
    Parę lat temu firma Nikon sztucznie zaniżyła segment lustrzanek dla „zaawansowanych amatorów”(mowa o serii D7000) ale oczywiście cena nie została obniżona.Wielu dało się na to nabrać i pokupowało te wydmuszki które nietylko mają obniżone standardy (porównuję do serii D300/D300s) ale i wiele wad jak chlapanie olejem itp. Oczywiście nie twierdzę, żenie da się robić tym G zdjęć bo można, tylko cena powinna byćinna.
    Teraz widzę jaki miało cel todziałanie. Patrzę na zapowiadaną cenę D500 i wszystko wiadomo.Takie działania miały na celu przyzwyczajenie (wytresowanie) naiwnych klientów do następcy D300. Teraz D500 to już klasa sama wsobie Kiedyś kupiłem nowego D300 za jakieś 4700zł. Oczywiściepoczekałem jak trochę cena spadła poniżej 5tyś.zł
    Patrzę na D500 i ni cholery nie mogę dojść dlaczego cena następcy D300 wzrosła dwukrotnie. Czy jego parametry się podwoiły czy jak, bo ja ślepy chyba jestem patrząc na tą specyfikację. Nie przeczę, dużo rzeczy poprawionych jest ale skąd ta cena???? Czy on taki skomplikowany jest, że więcej tych azjatów musiało go składać w fabryce???

Dajemy się dymać niestety. My klienci oczywiście. Początkowo fajnie mi się czytało o nowej puszce N alejak dojechałem do ceny to ogarnęło mnie to co napisałem wyżej.Wiem, że ja się nie dam dymać , kupię go jak stanieje alboużywkę.

Nie ma się z czego cieszyć, że ten„nasz nikon” taki przodownik w tej dziedzinie lustrzanek. Bardzo mi żal, że nie ma większej konkurencji poza canonem.
    Do tego ten fanatyzm na punkcie napisu... porażka. Ludzie wezmą kredyty itp. żeby tylko mieć, patrzeć i głaskać.
    P.S.

Ale jest nadzieja....
    Nadzieja w Olympusie i m4/3. Wszystkoidzie w dobrą stronę, powoli ale ku lepszemu.
    Jeśli dożyję takich czasów, żebezlusterkowce dogonią jakością zdjęć chociaż D3s to z wielkąulgą sprzedam ten cały żółty złom i kupię Olympusa EM-3 +M.Zuiko Digital 300/2,8 IS PRO

Pozdrówka
    Ostatnio edytowane przez sławekb ; 28.01.16 o 23:46

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez sławekb Zobacz posta
    Tak sobie czytam i czytam o tych hipersuper nowych nikonach i coraz bardziej ogarnia mnie przerażenie.Jeszcze niedawno jak wchodziły modele typu D7000 ogarniał mnie śmiech a teraz niestety tylko przerażenie..........podejściem firmy nikon do klienta i podejściem wielu napalonych fanów napisu NIKON.
    Co to ma być??
    Parę lat temu firma Nikon sztucznie zaniżyła segment lustrzanek dla „zaawansowanych amatorów”(mowa o serii D7000) ale oczywiście cena nie została obniżona.Wielu dało się na to nabrać i pokupowało te wydmuszki które nietylko mają obniżone standardy (porównuję do serii D300/D300s) ale i wiele wad jak chlapanie olejem itp. Oczywiście nie twierdzę, żenie da się robić tym G zdjęć bo można, tylko cena powinna byćinna.
    Teraz widzę jaki miało cel todziałanie. Patrzę na zapowiadaną cenę D500 i wszystko wiadomo.Takie działania miały na celu przyzwyczajenie (wytresowanie) naiwnych klientów do następcy D300. Teraz D500 to już klasa sama wsobie Kiedyś kupiłem nowego D300 za jakieś 4700zł. Oczywiściepoczekałem jak trochę cena spadła poniżej 5tyś.zł
    Patrzę na D500 i ni cholery nie mogę dojść dlaczego cena następcy D300 wzrosła dwukrotnie. Czy jego parametry się podwoiły czy jak, bo ja ślepy chyba jestem patrząc na tą specyfikację. Nie przeczę, dużo rzeczy poprawionych jest ale skąd ta cena???? Czy on taki skomplikowany jest, że więcej tych azjatów musiało go składać w fabryce???

Dajemy się dymać niestety. My klienci oczywiście. Początkowo fajnie mi się czytało o nowej puszce N alejak dojechałem do ceny to ogarnęło mnie to co napisałem wyżej.Wiem, że ja się nie dam dymać , kupię go jak stanieje alboużywkę.

Nie ma się z czego cieszyć, że ten„nasz nikon” taki przodownik w tej dziedzinie lustrzanek. Bardzo mi żal, że nie ma większej konkurencji poza canonem.
    Do tego ten fanatyzm na punkcie napisu... porażka. Ludzie wezmą kredyty itp. żeby tylko mieć, patrzeć i głaskać.
    P.S.

Ale jest nadzieja....
    Nadzieja w Olympusie i m4/3. Wszystkoidzie w dobrą stronę, powoli ale ku lepszemu.
    Jeśli dożyję takich czasów, żebezlusterkowce dogonią jakością zdjęć chociaż D3s to z wielkąulgą sprzedam ten cały żółty złom i kupię Olympusa EM-3 +M.Zuiko Digital 300/2,8 IS PRO

Pozdrówka
    widziałeś cenę pena- F, co on musi mieć w środku, że kosztuje tyle ? ooooo nie ma nic takiego ? to czemu kosztuje tyle ?
    prosta sprawa kosztuje za dużo do możliwości nie kupujesz, masz kasę i kaprys = kupujesz
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria
    Slawek problem jest w tym, ze wszyscy sie teraz cenia, nie tylko zolty....

I o ile pamietam to zapowiadana cena D300s to 7kpln, i dolar wtedy tani byl...
    Wiec cena na poziomie 10kpln przy tym kursie dolara wcale nie jest taka histeryczna za ta puszke.
    Tez sam poczekam, az spadnie bo kiedys powiedzialem ze dam za top pro nikona w postaci nastepcy d300s nie wiecej jak 7kpln.

Swoja droga wyobrazasz sobie ile taki zestaw em-3+3002.8 mialby kosztowac, mysle ze tracilby o zestaw d4+500vr?
    Skoro teraz wydumki nowe pro olka tez sie sporo powyzej 6kpln beda prezentowac, a szklo 300 f4.0 ~12tysi

pozdro

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez viruuss Zobacz posta
    widziałeś cenę pena- F, co on musi mieć w środku, że kosztuje tyle ? ooooo nie ma nic takiego ? to czemu kosztuje tyle ?
    prosta sprawa kosztuje za dużo do możliwości nie kupujesz, masz kasę i kaprys = kupujesz
    Jak to co??? Ładny jest skubany

A na poważnie, popatrz na ostatnią wtopę GoPro. gdyby Nikon miał konkurencję i zrobił by taki numer to mogłoby być podobnie. Ale nie będzie sądząc po wpisach na forumach nikonowskich

Nyny. Jeśli taki zestaw dawałby mi obrazek jaki mam z D3s i 600/4 vr to wziąłbym to dla zdrowia. Ile kilo mniej na plecach
    Ostatnio edytowane przez sławekb ; 29.01.16 o 00:08

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez sławekb Zobacz posta
    Kiedyś kupiłem nowego D300 za jakieś 4700zł. Oczywiściepoczekałem jak trochę cena spadła poniżej 5tyś.zł
    Patrzę na D500 i ni cholery nie mogę dojść dlaczego cena następcy D300 wzrosła dwukrotnie.
    Nikon D300 startował z ceną $1800, D500 zaczyna z $2000. Dalej uważasz że różnica jest taka duża?

Jak kupowałeś D300 to po ile był dolar w Polsce? Naprawdę trudno mieć pretensje do Nikona że złoty się osłabił.
    Zapraszam do albumu i galerii