jakoś mi szybciej ostrzy niż na E300, a już na pewno dokładniej i w sporo gorszych warunkach oświetleniowych.
jakoś mi szybciej ostrzy niż na E300, a już na pewno dokładniej i w sporo gorszych warunkach oświetleniowych.
ZAPRASZAM: https://www.facebook.com/emil.dzemski, blog http://dzemski.blogspot.com
no to dzemski uchroniłeś mnie od pomysłu sprzedaży kita. akurat do tego starego modelu 40-150 mam duży sentyment. optycznie jest fajny, no i wykonanie nie budzi zastrzeżeń w porównaniu do plastikowego 14-45. ale tylko trochę słabsze światełko i bez spawarki się nie obywało.
ZD40-150 ver. OLD jest znakomitym obiektywem. Za ta kase jest ostry i jasny. Wada to wolny AF, no ale skoro z E3 przyspiesza to odpada ten argument.
...był Olek jest A6000
Come on, przecież wszyscy co używali E-3 trąbią o tym wszędzie na forum, pisali o tym już milion razy, ja sam kilkaZamieszczone przez Oleryk
![]()
10000? E-3 moim zdaniem spokojnie da radę. Kwestia umiejętności fotografaJa bym wziął E-3 z 12-60 (ew. 14-54 jeśli się budżetowo nie zmieścisz), ZD 50, stare 40-150 i FL50 (skoro bierzesz E-3 to pewnie sens ma lampa R). 12-60 ma tę przewagę nad 14-54, że ma już całkiem szeroko na krótkim końcu, więc przynajmniej na początku nie będziesz musiał brać 11-22 (7-14
) by mieć "szerzej". W końcu i tak pewnie dokupisz coś szerszego
Pzdr
Dziękuje bardzo, wygląda na to, że faktycznie wkrótce dołączę do waszego zacnego gronaZamieszczone przez MicSzu
Z tym wiadrem to raczej
(chociaż kto wie...
). Nadal proszę jednak o rady/spostrzezenia właścicieli E-3 robiących "kotlety". Napiszcie proszę jak się sprawdza para E-3+FL50 w "ogniu walki" i jak jest z faktyczną wydajnością akumulatorów olka (z gripem).
Musisz kupić szybki, bardzo szybki aparat i nie ma mowy, że ktoś powie powinien dać rade, po prostu musi dawać za każdym razem, przecież to automat. Ci co robią śluby mogą coś Ci powiedzieć (choć słowa trzeba dzielić). Ja nie mam E3 więc Ci o nim szczegółów nie powiem.
E1 daje radę przy ślubach to dlaczego E3 ma nie dawać?
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
No wlasnie! oczywiscie, ze E3 starczy, ma wynalazek tak potrzebny na slubachjak ruchomy LCD+ podglad.Zamieszczone przez luc4s
System blysku Olympusa wcale mie jest gorszy od Canonowskiego a moze i lepszy.
Ale ja pomyslalbym o takim zestawie Nikona D300+ 17-55/2,8 +SB800. Potem cos dluzszego. Komplecik ten ma wszystko co trzeba no i najlepszy blysk.
czesc.ch.
E3 + 35-100 + FL50R + 11-22Zamieszczone przez l_uke
Ale musisz mieć znajomego w USA który ci to przywiezie opowiadając celnikom, że jest fotografem i to jego prywatny, używany sprzęt. Bez 11-22 wyjdzie ok. 10kPLN
a 11-22 to używany w kraju lub USA
Więcej nic nie trzeba.
były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
jest: FF Canona
będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami