Może powtarzają się niektóre elementy i kompozycje, ale generalnie - bardzo świetnie te ruinki wyszły.
Może powtarzają się niektóre elementy i kompozycje, ale generalnie - bardzo świetnie te ruinki wyszły.
Mnie się podoba 55/F. Pozdrawiam
Plumek... a jak to zrobiłaś, że tak ładnie wyszły Ci cienie w ruinach?![]()
No właśnie nie pasuje mi na lampę, a mimo że kraj bogaty w światło, dziwi mnie że tak jasno Ci wyszło w cieniach. Ładnie. A dużo obrabiałaś (rozjaśnianie cieni, odszumianie itp)?
Niedużo, bo ja się boję takich wynalazków, jak programy graficzne (czyt. nie umiem ich używać). To tylko w Photoshop Elements: rozmiar, crtl+l (levelsy - czasem lekko podregulowane przeze mnie), konwersja na B&W, podciągnięcie kontrastu, wyostrzanie (maska wyosrzająca). Odszumiania zero - na niskich czułosciach robię zazwyczaj.
Robisz znakomite zdjęcie. Z czarno-bieli przypadło mi do gustu bardzo 55A, w moim przekonaniu najbardziej udane z całej serii, 56 i 57 - reporterskie, to pierwsze również bardzo dobre.
Wszystkie zdjęcia bez wyjątku trzymają solidny poziom, a niektóre są po prostu znakomite. Wątek dodaję do śledzonych.
Cieszę się, że zdjęcia się podobająAż tak dobrego odbioru się nie spodziewałam... Dziękuję
![]()