A ja wroce do cz-b zdjec klatki schodowej
Pierwsze trzy z seri IMHO chyba najlepsze, po prostu ciekawe. Dwa ostatnie..niby ta sama klatka (chyba) ale to juz nie to co te trzy pierwsze.
T.
A ja wroce do cz-b zdjec klatki schodowej
Pierwsze trzy z seri IMHO chyba najlepsze, po prostu ciekawe. Dwa ostatnie..niby ta sama klatka (chyba) ale to juz nie to co te trzy pierwsze.
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Zwroc uwage na twoja fote , teraz bez koloru by nie bylo mowy o przeinaczaniu , kontrastowanie oraz ostrosc , wydaje mi sie ze lepiej podkresla niewatpliwie ten portret ciekawie pokazany w oryginale.
Oryginał
wersja b/w
![]()
Ostatnio edytowane przez bernard74 ; 16.12.10 o 22:39
bernard74 swietna ta obróbka na cz-b. Faktycznie dobry skad inad portret nabiera namacalnej glebi, prawie wychodzi z ekranuA dodatkowo pozbywamy sie tego co rozprasza - chocby i odblysku w okularach
Thomasso
Ostatnio edytowane przez Thomasso ; 16.12.10 o 23:00
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Oj Panowie
No cóz - chyba jestem przywiązana do swojej wersji. A że bykiem zodiakalnym jestem - upieram się przy swoim. B&W w wykonaniu bernarda74 też mnie nie przekonało... No przykro mi. Ale doceniam, że chcesz mi pokazać inny punkt widzenia. Może za jakiś czas przyznam Tobie i innym rację. Dzisiaj jednak - nie.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Miło, że wpadłeś i zostawiłeś swoją opinię. Fakt - architektura nie jest moją mocną stroną. No, ale kto nie próbuje - ten się nie nauczy
Co do rozmazanych światełek, to metoda jest prosta: statyw + długi czas + przekręcenie pierścienia zooma. Ot i cała tajemnica.
Nie porywam się na żadne cyfrowe dziwactwa, bo ja wychowana na analogu jestem i moja jedyna ingerencja w materiał wyjściowy (odbitka), to było prześwietlanie lub niedoświetlanie fragmentów fotografii. No - wcześniej można było poeksperymentować z przedłużaniem czasu wołania negatywu czy też używaniem papieru Foma lub też Foton zamiast Kodaka glossy![]()
Ostatnio edytowane przez Plumek ; 17.12.10 o 01:00 Powód: Automatyczne scalenie postów
Gołębiaste czarno-białe mi się podoba- ot taka scenka rodzajowa z życia ptaków![]()
Witam !
To zdjecie makro jest nieostre.
Moim zdaniem za mala GO i system nie utrafil tam gdzie powinien.
Poprzednie dwa zdjecia sa takie-sobie. Nie wiem ale czegos mi w nich brak.
Pozdrawiam
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak