Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Nikon D60-niewielkie zmiany?

| OlyJedi Awatar tomek s
    Mieszka w
    wawa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez C+
    Coś widać że Nikon w najbliższym czasie wysiuda swoich użytkowników z AF bez AFSa
    Z drugiej strony to też przyszłość, coraz więcej systemów wzbogaca się o nowe szkła z szybkim silnikiem (w tym też Olympus z SWM), za jakiś czas pewnie więcej w przystępnych dla amatora cenach. Jak cena będzie adekwatna to pewnie się dobrze sprzeda, tak jak D40, D40x bo jednak możliwości większe niż w każdej hybrydzie.
    pzdr
    Było żółto, czerwono, a później Fuji wykończyła czerwona zaraza
    Jest też czarny aparacik z firmy od telewizorów

foto Stankiewicz Tomasz

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tomek s
    Coś widać że Nikon w najbliższym czasie wysiuda swoich użytkowników z AF bez AFSa
    Z drugiej strony to też przyszłość, coraz więcej systemów wzbogaca się o nowe szkła z szybkim silnikiem (w tym też Olympus z SWM), za jakiś czas pewnie więcej w przystępnych dla amatora cenach. Jak cena będzie adekwatna to pewnie się dobrze sprzeda, tak jak D40, D40x bo jednak możliwości większe niż w każdej hybrydzie.
    pzdr
    W tej chwili wydaje się to dziwnym postępowaniem Nikona ale jest wielu użytkowników którzy nawet nie patrzą w stronę szkieł bez silniczka i ja się do nich zaliczam.
    Taka strategia powinna zmusić Sigmę i Tamrona do wdrażania coraz większej ilości szkieł z silnikami i to jest dla mnie +

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez sławekb
    Cytat Zamieszczone przez tomek s
    pzdr
    W tej chwili wydaje się to dziwnym postępowaniem Nikona ale jest wielu użytkowników którzy nawet nie patrzą w stronę szkieł bez silniczka i ja się do nich zaliczam.
    Taka strategia powinna zmusić Sigmę i Tamrona do wdrażania coraz większej ilości szkieł z silnikami i to jest dla mnie +
    Jak D300? Masz jakieś nowe zdjęcia?

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria

Jak D300? Masz jakieś nowe zdjęcia?
    Ostatnio mam pecha do zdjęć. Jak rozpakowałem pudełko z D300 to mnie grypa położyła, a teraz pogoda pod psem. Ale wykorzystuję ten czas na naukę. Przetestowałem już praktycznie wszystko w tej puszce. Fajny sprzęt. AF z 51 polami powala na kolana, monitor taki że nie trzeba fotek do kompa przerzucać żeby ocenić jakość.
    Fotki, jak się pojawią to może kiedyś wrzucę. Na razie czekam na pogodę i przygotowuję czatownie na sezon.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar geo
    Mieszka w
    widzę Morze
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria
    A7II słoiki
    jerzykulesza.zenfolio.com

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ciekawe jak się sześćdziesiątka będzie sprzedawać, w sobotę pytałem w Fotojokerze jak sprzedają sie aparaty z ich oferty, o ile wierzyć to zainteresowanie tym body średnie, wieksze jest Alfa200, Canonami.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    zibi:

dobrze gadasz... kiedyś gadałem z jednym fotoreporterem i lekko się zgiął jak zobaczył E-1+FL-50... spytał tylko jak doświetla a ja że dobrze bo zwykle w M i że to jedyny konkretny DSLR OLKA (wtedy nie było E-3)...

C+:

ludzie muszą pucować D80, coby styknął na długo, bo nóż widelec w następnych nie będzie śrubsztaka... a wtedy stałki od złotówki na allegro.

slawekb:

to oświeć nas do jakiego powiększenia na miniaturkach przybywa szczegółów, oczywiście na tym kozackim LCD. w sensie czy miniaturki w NEF dali lepszej jakości, czy taką padakę jak reszta.

dinx6
    Gość
    slawekb: a ja jestem ciekawy, jak wykorzystujesz 51-polowy AF. pytam poważnie, bez złośliwości.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Szczerze mówiąc jak tylko dostałem D300 do rąk to zmniejszyłem ilość pól bo drastycznie spadała prędkość pracy aparatu. To samo zrobili moi znajomi. Co ciekawe coraz więcej osób stwierdza, że woli używać 1-3 bo chce w pełni to kontrolować.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów