http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6864, czyli nieco zmian w starej szacie.
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6864, czyli nieco zmian w starej szacie.
Jakieś jajaTo już 450D w porównaniu do 400D to wielki postęp
![]()
Nie ma śrubokręta - podejrzewam, że następca D80 też nie będzie miał i cała masa szkieł przejdzie do lamusa![]()
Ale są za to już 2 stałki do D60Obie makro i obie za furmankę pieniędzy
![]()
BTW
fotopolis wymyśla nowe standardy?AF-S Micro Nikkor 60mm f/2.8G ED to instrument stworzony w pierwszej kolejności do makrofotografii, choć sprawdzi się również jako szerokie szkło portretowe czy standard na Nikonie D3.![]()
Rynek nie znosi zastoju, więc czemu nie podpicować nieco stęchłych staroci, w końcu magia NIKON działa na gawiedź. Jak tak dalej pójdzie to D61 bedzie miał MP3. D62 bedzie w kolorze różowym dla pań, a D63 zostanie opcjonalnie wyposażony w okulary przeciwsłoneczne z logo NIKON, a D64 jako wersja komunijna sprzedawana będzie z bombonierą, a jako chwyt reklamowy będzie slogan, że bombony są za darmo od NIKONA itd.No, ulżyło mi...
Co się burzycie?
Nikon pojechał ostatnio w segmencie profi i sprofi, to teraz musi sobie odpocząć![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Mam wrażenie, że brak współpracy AF ze starszą optyką bez silnika w obiektywie kompletnie nie odstrasza ludzi od kupowania takich lustrzanek. I tak większość poza kit nie wyjdzie
Pozdrawiam
Canon 40D, Canon 7D, Olympus E-410, Olympus E-PM2
To jest lustrzanka, która trafia do wchodzących w świat dslr, której właściciel nie tylko nie wie co to jest śrubokręt, ale często nie dostrzega różnicy między obiektywem z f/2,8, a f/3,5-5,6Zamieszczone przez Bigman
Tak jak piszesz... większość z kita nie wychodzi, a jeśli już to odbiorcy tych lusterek wybierają super zoomy w rodzaju 18-200/3,5-5,6G IF-ED chociaż ze względu na cenę nie jestem pewien
![]()
chodzi o to żeby się mówiło, nowości to reklama za friko, nawet jeśli te nowości nic nowego nie mają poza cyferką na obudowie.
ZAPRASZAM: https://www.facebook.com/emil.dzemski, blog http://dzemski.blogspot.com
Masz racje Bigman, znam takich. Oni idą na sznurku utartych sloganów marketingowych typu:
- najlepsza stabilizacja jest tylko w obiektywach i to wystarcza..
- LifeView jest nieprofesjonalne i do niczego niepotrzebne
- Olympus to szumy i matryca wielkości ziarnka od grochu
- Pentax to zabytek
- reszta nie umie robić aparatów
Znam tez takiego co się łamie czy nie zmienić Nikona na Canona... bo wszyscy maja Canona, aj a głupi dałem się omamić paru mianiakom że Olympus daje więcej za mniej.
Można to mnożyć,.. w razie braku argumentów kończy sie zazwyczaj mnie to wystarcza. Faktycznie Ci ludzie kupili aparat na wczasy bo inni mają i nie wypada nie mieć. Potem leży w szafie aż sparcieje Co znowu następuje dość szybko przy jakości 400D czy D40X i kupią nowe...
Ja już z takimi nie dyskutuję i nie wtrącam się....
Aaa poznałem jednego co się dowiedział że Olympus robi lustrzanki bo myślał że robi tylko kompaktyi zapytał się czy w obiektywach Olka jest takie pokrętło do korekcji zniekształceń budynków
(Shift). Ponieważ on w swojej L'ce przypietej do 350D ma takie cóś.
/*...................*/
/* ...........................*/
Ponadto, pewnikiem czerpiąc bonusy przy wypłacie, sprzedawcy reklamują a wręcz wciskają pewne marki kupującym/ kupując kiedys Pentaxa MZ-30, próbowano mi w MM wmówić, że to szajs i niech pan kupi Canona Eosa 3000-był w podobnej cenie/ Ile kroc jestem w Fotojokerze / Bielako-Sarni Stok/ to zadziwia mnie stała wyeksponowana gablota Nikona, która rzuca się w oczy wchodzącym nie tylko aparatami ale i osprzętem i wsparciem w wyborze pięknych skądinąd ekspedientek. Olympus stoi sobie na dolnych półkach i trzeba sie mocno schylić aby go dojrzeć. Obiektywów Olka tam nie ma, nie mówiąc już o FL, czy konwerterach. Polityka Fotokokera! Taka jest, jak to w życiu, pogoda jest dla bogatych. D60 , 450D będą miały wzięcie napewno większe niż Olki, Pentaxy i na razie jeszcze Sony. Kiedy nowości Olympusa? Szczerze, to one mnie głwnie interesują, inne to tylko, żeby wiedzieć" co w trawie piszczy".Pozdrawiam.Zamieszczone przez dzemski
Coś widać że Nikon w najbliższym czasie wysiuda swoich użytkowników z AF bez AFSa![]()