Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Wątek: Lampa do E-500 do 500zł

| OlyJedi Awatar czmielek
    Mieszka w
    Sierakowice
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez XXL
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip
    kupiłem Metz 48 AF1. To jest złoty środek między ceną a jakością, bardziej w stronę jakości Jak wiadomo Metz zjadł zęby na lampach.
    Jest tylko troszkę słabsza od FL-50, dużo mocniejsza od FL-36, jakość wykonania - jak dla mnie rewelacyjna. Bardzo ładnie współpracuje z Olkiem. Dałem za nią 749 zł.
    Naprawdę przekonałem się na własnej skórze, że co tanie to drogie.
    A jak z szybkością ładowania po pełnym błysku. Fl 36 to tragedia, ładuje się w "nieskończoność" (strasznie długo), Tumax DSF 880 AF-O trochę szybciej, ale też nie rewelacja. Metz 44 AF-O już przyzwoicie. A jak Metz 48 ? A jak u niego naświetlanie z TTL, bo Metz 44 AF powiedział bym że nie rewelacyjnie, dosyć często trzeba wprowadzać różne korekty. Pod tym wzgl. Fl 36 jest super, ale...ten długi czas...
    Ładowanie jest duzo szybsze niż w flce na dobrych ogniwach schodzi nieznacznie poniżej 3sek czyli po zerknieciu na zrobiona fote masz juz lampę gotowa do ponownego błysku. TTL działa poprawnie choć czasem zdażają się wpadki przy ciemnych obiektach na jasnym tle. MZ to wina body a nie lampy. POLECAM METZA 48 za ta cene to sprzęt znakomity a większa siła przewodnia i czas ładowania zostawia fl 36 daleko w tyle.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez XXL
    A jak u niego naświetlanie z TTL, bo Metz 44 AF powiedział bym że nie rewelacyjnie, dosyć często trzeba wprowadzać różne korekty. Pod tym wzgl. Fl 36 jest super, ale...ten długi czas...
    Jak napisałem - dopiero kupiłem, muszę ją jeszcze poznać, co do ładowania to czmielek wyjaśnił. Dla mnie wystarczająco. Jeszcze muszę wyczaić ile będzie błysków z pełnej pojemności. Podkreślam jeszcze raz że co tanie to drogie. Nieraz tani sprzęt albo nie spełnił założeń, albo się rozlazł. A tu masz złoty środek - nie za droga, a parametry fajne. Pewnie że kupisz Tumaxa za 250 zł ale będziesz trykał głową w ścianę jak nie wystrzeli wtedy kiedy akurat musi
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar kris70
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria
    Witam.
    Odświeżając temat chciałbym was zapytać o opinie na temat tej lampy http://www.allegro.pl/item558406853_...sonic_ttl.html

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    jak to jest: "korzystna cenowo alternatywa dla produktów oryginalnych" to ja jestem w ciąży...
    a FL36 nawet R nie lepiej?

Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    73
    Moja galeria
    Do 500set złotych to chyba tylko Metz 36 AF jest godny polecenia i kosztuje w granicach 350-400 zł.

http://www.ceneo.pl/1910394

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mińsk Mazowiecki
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez salvadhor Zobacz posta
    Do 500set złotych to chyba tylko Metz 36 AF jest godny polecenia i kosztuje w granicach 350-400 zł.

http://www.ceneo.pl/1910394
    Niestety ten metz ma pochyl tylko, nie mozna obrocic palnika co czasem utrudnia zycie - odbijanie tylko od sufitu i tylko kadry poziome (lub tylko od scian w pionowych).
    Ostatnio edytowane przez krzysiekz ; 1.03.09 o 09:09
    4/3: E510, E410; m4/3: E-PM1

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    73
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez krzysiekz Zobacz posta
    Niestety ten metz ma pochyl tylko, nie mozna obrocic glowicy co czasem utrudnia zycie.
    Za 350 zł nie można mieć wszystkiego

| OlyJedi Awatar NightCrawler
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Jak dobrze poszukasz to trafisz ~600zł metza 48 - swietna lampa. A FL36 do 500zł też się pewnie nieraz znajdzie...
    ...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
    Moje próby i Moja strona
    PAJACYK

| OlyJedi Awatar micky
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Niedawno miałem taki sam problem czy kupić już używaną z alledrogo za gotówkę czy nową ? W sumie różnica w cenie nie jest duża średnio ok 100-150pln a kupujemy new na gwarancji Znalazłem w sklepie internetowym Vobis FL36R za 699 bez problemu na raty (10 rat bez oprocentowania), ta sama w sklepie na półce była za 799 a zamawiając przez net można odebrać w dowolnym w sklepie bez kosztów wysyłki teraz jest nowa oferta może Cię zainteresuje http://sklep.vobis.pl/oferta/akcesor...dyfuzorem.aspx pozdr

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar icelander
    Mieszka w
    Krakuf
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    ja bardzo bardzo rzadko korzystam z lampy na korpusie. do 500 i 510 mam "tumaxa" za 200 zł,
    lampa generalnie do kitu, ale zaklejona czarnym kawałkiem przeźrocza dobrze działa jako IR slave
    Kossuth Lajos azt üzente: Utepitesz regimente. Ha még egyszer ezt üzeni, Kupkerekesz hajtasz neni!