Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: zdjecia Marcina510

Marcin510
    Gość

zdjecia Marcina510

bede wklejal wybrane fotki

oto pierwsze
    z tego co zauwazylem po reakcjach chyba srednio ciekawe, ale zrobilem je 2 dni temu

mi sie nawet podoba

Oleryk
    Gość
    Przyjemny kadr.
    Może nie porywa ale też nie ma się bardzo do czego przyczepić

Marcin510
    Gość
    heh, mam takie same odczucia, dobrze ze przynajmiej to drzewo tam roslo, bo inaczej zdjecie bylo by totalnie nieciekawe

fotka numer dwa:
    zrobiona zwalona sigma 10-20, (mydli na rogach, na jednej stronie bardzo) na szczescie wykardowalem troche ta nieostrosc a obiektyw juz w serwisie

nic nie dodalem, nic nie domalowalem itd, jednie pare machniec suwakami od kolorow, kontrast levels itd

fotka numer trzy:
    zrobiona ot tak, pokazalem ja paru osobom raczej w charakterze zartobiliwym, kadr troche nie teges, bo obok stal budynek ale o dziwo podoba sie innym jestem ciekaw jak wam, takie polskie klimaty

Marcin510
    Gość
    fotka numer 4

precyzyjnie ustawilem kadr na statywie, nic nie wycinane
    moze troche przeostrzylem galezie, ale gdy zajdzie potrzeba zrobie to bardziej miekko

moj ulubieniec olek 510 dal rade

| OlyJedi
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    [quote="Marcin510"]fotka numer 5

precyzyjnie ustawilem kadr ]

Oj chyba nie za precyzyjnie to po pierwsze, a po drugie trzeba to wyprostować.

Marcin510
    Gość
    drzewo krzywo roslo po prostu wiatru nie bylo

polary mam dwa, 58mm to hoya z wyzszej polki, nie mam teraz symbolu, nie pamietam, zdaje sie czarna seria

na 77mm mam ta tania hoye i jej uzywalem przy foceniu fotki numer 2

wyszedlem z zalozenia ze nie bedzie roznicy jak kupie droga, poza tym ta tania mi sie troche popsula jak wykrecalem ja z obiektywu, za mocno scisnalem i wypadl pierscien trzymajacy szklo, wlasnie przy foceniu tego domku

olkowa fotka to klozecik (2), oraz domek (4) robiona na kicie 14-42 z polarem

nikonowskie z d300 to pierwsza na kicie ale lepsiejszym 18-55VR i filtrem polowkowym hitech z systemu cokin
    trzecia na sigma 10-20 z polarem 77mm hoya

odnosnie precyzyjnego ustawinia to chodzilo mi ze idealnie domek zmiescil sie w kadrze, a to przesuniecie i takie ustawienie domu to efekt zamierzony, bo ta perspektywa dodaje moim zdaniem tajemniczsci i domek jakby lekko przytlacza ogladajacego

fotka numer 5, nikon d300 i sigma 10-20 + polar, z reki
    stalem na jeziorze, na roztapiajacym sie lodzie...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Piątka mi się nie otwiera. No dobra 4 ale i tak nie mogę jej otworzyć.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    4 się nie otwiera. 2 nawet niezła, choć mam mieszane uczucia co do tego kadrowania. Zupełnie centralne, te badyle przesłaniają całkiem sporo widoczku. 1 też bez fajerwerków, ale w sumie niebanalny kadr.

Kupiłeś sobie D300, a używasz go z kitem i na Sigmę 10-20 zakładasz tani polar Lepsze body kupuje się chyba po to, by mieć "lepszą" jakość zdjęć, więc nie rozumiem zupełnie ograniczanie go kitem i psucie tej jakości kiepskim filtrem... No nic, nie mój problem.
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar radlakos
    Mieszka w
    Breslau
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    przyjemne te przestrzenne widoczki, szkoda , że każdy kadrowany pół na pół
    pozdrawiam Tomek

CO ZA DUŻO, TO ZA WIELE
    www.monidlostudio.pl
    http://radlakos.blogspot.com/

Marcin510
    Gość
    psucie jakosci kiepskim filtrem ?? chyba sobie zartujesz, poczytaj sobie reviewy tych polarow hoya, a potem nawet porysuj sobie polara i zobacz czy zobaczysz ta ryse na zdjeciach

poza tym nie uwazam aby sigma 10-20 to byl zly obiektyw, i nie uwazam tez aby kit psul jakosc obrazu body d300

mam ci pokazac bardzo znane prace, bardzo dobrze wykonane na duzo gorszych aparatach w ktorych nawet super obiektyw nie pomoze porownujac parametry obrazu do d300 i nawet najtanszego kita? z racji np rozdzielczosci matrycy?
    nie chce mi sie tu poraz kolejny ci tlumaczyc dlaczego 18-55 za 300zl jest lepszym wyborem od 17-55 za 4300zl

i konia z rzedu dla ciebie jak rozroznisz roznice w obrazie na tych 2 polarach hoya

to topik o zdjeciach, zostawcie te onanistycznie dylematy sprzetowe na inny dzial, bo to jest nudne
    znow odzywaja sie jacys specjalisci
    ktorza za wszelka cene chca mi cos udowaniac ale sami nie wiedza co

prosze sie powstrzymac od takich komentow

a to nastepna fotka numer 6
    wykonana z okna za szyby z akurat podpietym takumarem 200/4, iso 400 i olek