12 jest mocna !!!
12 jest mocna !!!
www.tekkenolandia.pl
E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8
No i 12 lepsza od 7, o to chodziło. 9 też mi się podoba bo makro lubię.![]()
ZAPRASZAM E510 14-42 & 40-150, Nikon D7000 & 17-50 Vr
wobec tego, kolejna z tej samej kategorii
bylem dzis w lesie, niestety nie udalo mi sie po sesji wylowic zbyt ciekawych fotek
zrobilem jedna ladna, to sie okazalo ze w kadrze jest plastikowa butelka i akurat nie da sie tego stemplem zlikwidowac bo sie ladnie odbija w wodzie, ehh
najpierw trzeba dokladnie posprzatac miejsce focenia, teraz bede mial to na uwadze
a ta wybralem bo chyba jest jako taka
NUMER 13:
czy lepiej fotki wygladaja z czarna obwodka czy z biala? jak bardziej elegancko
bo mi sie chyba podobaja czarne, mam dylemat
![]()
13 fajniutka, ładnie skadrowana, ciekawe kolory, nienaturalne, ale fajne
dół kadru to hdr jakiś?
nie lubie hdrow
chociaz jak dla mnie hdry sprawdzaja sie glownie w fotkach widoczkow gdzie mamy ladny niczym niezasloniety horyzont i chmury, wtedy super wydobywa cienie z chmur i wyglada to ladnie
tutaj hdr wygladal by koszmarnie, bo miedzy galeziami bylby by plamy lub galezie mialby cienie
wiec zrobilem to tak, to jest pojedyczny raw
ale, w tym rawie ginely mi galezie na gorze w swiatlach, odzyskalem co sie dalo, dajac expozycje na minus 2, odzyskalo sie wszystko
potem zrobilem 2 maski, to odzyskane + oryginal
i przeciagnalem gradientem do polowy, zeby miec efekt przenikania 2 masek
efekt identyczny jakbym zastosowal sprzetowy filtr szary polowkowy
fotke robilem z filtrem szarym calym 3ev, na f8, co by miec dlugi czas i ladna wode a nie walic rozdzielczosci przymykajac obiektyw do f22 lub wiecej
kolory sa jak najbardziej naturalne, z tym ze to nikonowski tryb vivd, sa podkrecone
naprawde byly takie pomaranczowe, czerwonawe liscie, i zastanawialem sie czy nie zmniejszyc saturacji, ale fotka byla by chyba blada i bez wyrazu
wiec zostawilem, ale moze jeszcze poprawie, jak myslicie?
13-tka świetna. Smakowicie wyostrzona, bez przesady, ale ostrość aż czuć - i bardzo dobrze. Piękne, wysycone kolory, ale znowu - nie są przesadzone. Bardzo ładne zdjęcie.
heh, dzieki, oplacilo sie 4 godzinne lazenie po lesie![]()
13-ka chyba najlepsza jak dotąd.
Pięknie rozmyta woda, nasycone kolory i dobra kompozycja.
Na piątkę![]()
Mi najbardziej podchodzi foto8.
Witam
Bardzo przyjemnie ogląda się Twoje zdjęcia. Najmocniej moją uwagę przykuły chyba nr 12 i 13, zwłaszcza to ostatnie. Świetne miejsce, zaowocowało skromnym, i dość oryginalnym kadrem wodospadu.
Przestrzenne krajobrazy również fajowe.
Pozdrawiam