G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Najpierw napisz o jakiego RAW-a Ci chodzi. Może tego z postu #33 w tym wątku, czy o jakiś inny bo już się gubię...
Skoro RAW z strony Dpreview jest mało wiarygodny i dodatkowo zmanipulowany ma EXIF przeze mnie to może podam z tej samej strony ( Photography Blog ) co Ty, tam chyba RAW-a nie zmanipulowałem ?
Niestety link: do OMD-EM5, chyba będzie go łatwo znaleźć, sample RAW na iso 6400
krop z wyłączonym odszumianiem i wyostrzaniem:
LR4:DxO10:
Ponownie jak wcześniej PSE użyty do uzyskania kropa i ponownie dałbym konia z rzędem jakby nie były podpisane, temu kto bez wahania powiedziałby, które jest z którego programu.
Jest RAW można sprawdzić, ale rozumiem, że Panasonic jest tu wyznacznikiem, a nie jakiś tam OMD-EM5W sumie to nawet nie mam nic przeciwko
PS.
Jck, czekam dalej na obiecane odpowiedzi.
Ostatnio edytowane przez And.N ; 16.12.15 o 21:45
Kolego apz, może daj se już na luz...Właścicielem tego RAW-a jest strona gdzie został zamieszczony, fotograf testowych zdjęć z imienia , nazwiska, nie był podany (dobrze, mogłem nie zauwazyć, ale czy to jest naprawdę takie istotne ? ). RAW był udostępniony dla ogółu. Podobnie chyba jest na stronie Optyczne, czy innych stronach testujących aparaty. Sciągnąłem na pewno z tej podanej strony. Rozumiem, że po ściągnięciu RAW już nie jest według Ciebie właściwy (dlaczego ? ). Podaj mi szybko kto jest właścicielem RAW-a zamieszczonego przez jck.
Edit.
Zresztą, przeczytaj dokładnie post #74.
Ostatnio edytowane przez And.N ; 16.12.15 o 21:44
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Niestety nie spełnię Twojej prośby. Masz ACR (to w zasadzie to samo co LR). Chyba nie musisz konwertować do .dng aby w Twoim PS .orf z omd e-m5 sie otworzył ?
Porównaj sobie sam. To będzie bardziej wiarygodne, przecież ja mógłbym coś tam pokombinować, jak z wcześniejszym RAW-em
Nawet jeśli Twój PS nie otwiera RAW-ów z E-M5 możesz zainstalować wersję 30-dniową LR, tak jak ja to zrobiłem z DxO 10.
To chyba oczywiste, że to ten sam RAW co z postu #33.
Czekam dalej na odpowiedzi... i się raczej nie doczekam...
Ostatnio edytowane przez And.N ; 16.12.15 o 22:07