Witam !
Jestem od niedawna posiadaczem e-m10 i nie mogę znaleźć w menu opcji AF wielopunktowego czyli naciskając przycisk do połowy łapie mi ostrość tylko w jednym wybranym polu, przegapiłem coś czy to taki urok tego modelu.
Witam !
Jestem od niedawna posiadaczem e-m10 i nie mogę znaleźć w menu opcji AF wielopunktowego czyli naciskając przycisk do połowy łapie mi ostrość tylko w jednym wybranym polu, przegapiłem coś czy to taki urok tego modelu.
Instrukcja
A tu nic nie ma?
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Może to pomoże?
Instrukcja obsługi: strona 51
http://download.aws.olympus.eu/consu..._MANUAL_PL.pdf
To znam, ale problem polega że wybierając automatyczny wybór z wszystkich pól to przy robieniu zdjęcia i tak zaznacza 1 pole, dziwne bo sugerowałoby że tylko w tym miejscu jest złapana ostrość a nie w kilku naraz. Pracując na starym Nikonie D300s przy wyborze tego samego sposobu potrafił zaznaczyć do 11 pól.
Tutaj nie działa to tak jak w Nikonie. Zaznacza zawsze jedno pole.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
W nikonie jest tak, że pojawić się może jednocześnie nawet kilka kwadracików. Nie wiem, jak w Waszych Olkach, ale u mnie pojawia się zawsze jeden.
---------- Post dodany o 10:04 ---------- Poprzedni post był o 10:02 ----------
Instrukcja na wskazanej stronie mówi dokładnie to, co napisałem "Aparat automatyczniewybierze jedno z pólz pełnego zestawu pól AF". Nie rozumiesz, o co autorowi wątku chodzi.
Niestety, ale to Ty nie zrozumiałeś o co autorowi wątku chodzi, cyt:
"...ale problem polega że wybierając automatyczny wybór z wszystkich pól to przy robieniu zdjęcia i tak zaznacza 1 pole..."
Ty piszesz o przypadku gdy sie wybiera obszar AF, a nie wszystkie pola. Wtedy tak rzeczywiście instrukcja podaje o wyborze tylko jednego pola.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg