Jest kilkadziesiąt zacnych zdjęć z Maroka na naszym forum. Za ich autorami nie jestem godzien nawet nosić statywów. Postanowiłem założyć jednak odrębny watek dotyczący tego państwa. Konkretnie, dotyczący bardzo szybkiego wyjazdu. Bardzo intensywnego. Pokażę nieco inaczej skrawek Marakeszu i jego okolic. Z innej niż typowy turysta perspektywy. Być może, pociągnę watek dalej zdjęciami z szuflady. Zobaczymy jak będzie
Zatem kilka słów wprowadzenia:
Wyjazd, miał mieć cztery dni, w niewielkiej grupie. Ze względu na sytuację która miała miejsce niedawno w Paryżu pobyt został skrócony o jedną dobę (czyli rezygnacja z wycieczki po mieście) oraz rezygnację ze spodziewanki jaką miał być powrót przez Paryż, szybkie jego zwiedzanie, doskonałą kolację oraz nocleg. Zrezygnowało też z wyjazdu 6 osób, więc polecieliśmy w mega kameralnej, ośmioosobowej grupie.
Miałem wrażenie, że doba jest gumowa. Jak policzyliśmy, to od wtorku rana do soboty rana spaliśmy w sumie jakieś 7-8 godzin. Reaktor wygasł mi w sobotę rano w domu i obudziłem się po 20 godzinach snu
O mały włos zapomniałbym dodać, że cały materiał zrobiony przy pomocy OMD Em5 + 12-50, do tego Manfrotto Pixi oraz wyzwalacz radiowy. Czułem pismo nosem co może się wydarzyć i praktycznie nie zabrałem nic innego. Jak się potem okaże strzał w 10-tkę.
MBUGG1 - Wszystkie drogi prowadzą do Rzymu ale moje często rozpoczynają się na lotnisku Chopina. Silna ekipa, na start TurboCola
Przy okazji pozdrowienia dla Romka1967 - wielkiego fana moich statywów![]()
MBUGG2 - Warszawa pożegnała nas rzewnymi łzamiPierwszy raz w życiu, po 24h bez snu i TurboColi przespałem start
MBUGG3 - Przesiadka w Genewie, był czas na chwilę relaksu na tarasie, piwko i przebranie zimowych ciuchów. Zaskoczyła mnie wysoka temperatura w tym mieście. Było około 18 stopni. Lecimy do Maroka.
MBUGG4 - Hala przylotów Na lotnisku Menara w Marakeszu.
MBUGG5 - Po przylocie i odprawie obowiązkowa fajeczka. Dość nietypowy sposób na oddzielenie palących od niepalącychNa pewno szczelne pomieszczenie...
MBUGG6 - Opuszczamy Menara Airport. Do busika i do hotelu. Jest 16-sta...
![]()