Tak ale to dwie inne bajki smakowe. Argentyna była bardziej kulinarnie bliska naszej kuchni. Marokańska trzeba lubieć. Dużo mieszanin ziół. Baraniny w miodzie itp..
---------- Post dodany o 23:13 ---------- Poprzedni post był o 23:12 ----------
Już pracuję nad tym od 2 listopada![]()
Taci, o dici qualcosa che e meglio del silenzio.
---
Uczestnik I Rejsu PBO 2013 / Uczestnik II Rejsu PBO 2014 / Z Olympusclubem na Santorini / Golus Urlaub Racing Team / Buenos Aires - wczesna jesień, wczesną wiosną. / Sandomierz - czyli sprawdzamy dlaczego Ojciec Mateusz ma zawsze z górki? / Marrakech Express / Autobahn 1
Na dziś ostatnia wrzutka bo pora wrzucania zdjęć zaczyna zbliżać się do pory ich zrobienia
Po kolacji i dyskusjach przygotowano dla nas gwóźdź programu. Kolejne grupy wychodziły na kilkanaście minut i wracały zadowolone bardzo. Zastanawialiśmy się o co cho. Na zastanawianiu zeszło nam dwie butelki wina. W końcu nadeszła nasza kolej.
MBUGG18 - Tu wykorzystałem zdjęcie kolegi, bo ja nie mam swoich z wejścia. Spokojnie, kolega pozwolił publikować![]()
MBUGG19 - Kurtki puchowe dostaliśmy, ponieważ wchodziliśmy do....
MBUGG20 - ...niepozornego z zewnątrz pomieszczenia w którym objawiła się nam lodowa kraina. Wódką zmrożoną płynąca...
MBUGG21 - Zrozumieliśmy podniecenie kolegów z cieplejszych krajów. Minus 11 stopni to było dla nich spore przeżycie a wlewanie w siebie tak bardzo schłodzonej wódy wprawiało ich w euforię.
MBUGG22 - Żeby nie było, że jesteśmy zmanierowani. Ubaw mieliśmy ogromny bo jednak zmiana temperatury o ponad 30 stopni poprzez przechodzenie przez drzwi musi wywołać radość. Walnęliśmy po dwie lufy i z nieskrywanym smutkiem opuściliśmy po kilku minutach lokal. Jeden z kolegów skwitował:
- Phi, wielkie mi coś, z chłopakami w lutym, co sobotę tak chlejemy...Tylko u nas na koniec komuś gębę wypadałoby obić...
Rozbawił mnie do łez. Z drugiej strony wyjście na ciepły taras, po takiej szybkiej dawce zakręciło naszymi kuprami. Rozochociło się towarzystwo i chciało wrócić do zimnego baru.
MBUGG23 - Zastanawialiśmy się, czy ten barman lubi swoja pracę...
- Mahmet!, Dostałeś pracę w barze!
- Tak? Supeeeer, dzięki!
- Lodowym...
MBUGG24 - Wróciliśmy do hotelu około 1 w nocy. Momentalnie znaleźliśmy przytulna gawrę, flachę łyski i dyskutowaliśmy do późnej nocy. Kiedy towarzystwo stawało się coraz bardziej niewyraźne...
MBUGG25 - ... omijając kolejkę oblazłem teren ze statywem
MBUGG26 - Fota krzywa, bo statyw też już krzywo stał
MBUGG27 - Mieliśmy jeszcze iść na taras na dachu by zrobić panoramę miasta ale zrobiła się już 3 rano i wypadało pójść się ogarnąć bo o 8.00 wyjazd...
![]()
Ostatnio edytowane przez witwicky ; 29.11.15 o 01:28
---
Uczestnik I Rejsu PBO 2013 / Uczestnik II Rejsu PBO 2014 / Z Olympusclubem na Santorini / Golus Urlaub Racing Team / Buenos Aires - wczesna jesień, wczesną wiosną. / Sandomierz - czyli sprawdzamy dlaczego Ojciec Mateusz ma zawsze z górki? / Marrakech Express / Autobahn 1
Uuu, Grey Goose. .. Kosztowna sprawa.Lód też był z wódy?
moje wątki 1. Malta i Gozo 2. Z łąk i pol...
Ostatnio edytowane przez witwicky ; 29.11.15 o 01:37
---
Ostatnio edytowane przez apz ; 29.11.15 o 02:28 Powód: literówka
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Z tym standardem żartowałem sobie. 5* to dla mnie duży zbytek.Może to głupie ale najbardziej odpowiadają mi greckie 2*. Proste pryko, jedna szafka, prysznic i balkon by mieć miejsce na fajki. W takich spuchniętych hotelach mam zawsze problem z nadmiarem wszystkiego. Nigdy nie mam pewności czy zabrałem wszystko, czy coś nie zostało, czy nie zgubiłem czegoś w nadmiarze ręczników, szlafroków, pilotów do klimy, telewizora, itd. Nawet nie chcę wspominać co teraz zostało bo mnie krew nagła zaleje.
Upewnianie się i sprawdzanie trwa zbyt długo... Tym bardziej, że ciuchów zabieram mnóstwo bo np. dzień aktywny, wieczorem kolacja casual chic. Ranek znowu aktywnie, wieczór casual smart albo dzień w garniaku, wieczorem impreza w barze.
Ostatnio edytowane przez witwicky ; 29.11.15 o 02:33
---
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
---