Taci, o dici qualcosa che e meglio del silenzio.
---
Uczestnik I Rejsu PBO 2013 / Uczestnik II Rejsu PBO 2014 / Z Olympusclubem na Santorini / Golus Urlaub Racing Team / Buenos Aires - wczesna jesień, wczesną wiosną. / Sandomierz - czyli sprawdzamy dlaczego Ojciec Mateusz ma zawsze z górki? / Marrakech Express / Autobahn 1
Hehe całe szczęście, że miewałem je tylko służbowe i to nie za długo, ponieważ myślałem że spazmów dostanę, kiedy długopisy kieszenie mi przebijały, ponieważ nie było ich gdzie pierdyknąć gdyż najbliższa użyteczna skrytka mieściła się za oknem w sąsiednim samochodzie. A teraz w drugą stronę - mistrzem skrytek z samochodów którymi jeździłem był Yaris MK1 - tam w skrytki wchodziło więcej niż łącznie w stanie są pomieścić kobiety w torebce i wszystkich swoich szafach
A co do relacji, to dla czego do tej lodowej knajpy w slipkach nie wskoczyliście, tak dla jaj - skurczonych jaj?![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 29.11.15 o 02:48
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Co do skrytek w autach to rzeczywiście Yaris ma ich w sumie więcej niż pojemność bagażnika![]()
Kupę lat jeżdżę służbowym autem i ze starych czasów zostało mi przyzwyczajenie nie wożenia niczego prywatnego w nim. Dość często auta się zmieniały albo w zależności od potrzeb jechałem innym i zawsze coś zostawało w którymś. Zapomniałem na chwilę, potem ktoś inny w firmie użyczał auto i np. czapka zostawiona na siedzeniu, w zimę, wracała za dwa tygodnie![]()
Nie wskoczyliśmy w majtach? W sumie nie wiem dlaczego. Może poddanie się instrukcjom opiekunów? Może dlatego, że było zabawne ubieranie puchowej kufai w Afryce?![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez witwicky ; 29.11.15 o 02:59
---
Uczestnik I Rejsu PBO 2013 / Uczestnik II Rejsu PBO 2014 / Z Olympusclubem na Santorini / Golus Urlaub Racing Team / Buenos Aires - wczesna jesień, wczesną wiosną. / Sandomierz - czyli sprawdzamy dlaczego Ojciec Mateusz ma zawsze z górki? / Marrakech Express / Autobahn 1
To teraz zgadnij co ja znalazłem w pewnej służbówce po kimś? Założe się, że nie zgadniesz, więc powiem. NOCNIK!!! haha
Ja Ci powiem dla czego. Ponieważ najpierw trzeba było pić a potem wchodzić z ułańską fantazją nie na odwrót hehe![]()
Przypomniałeś mi pewną historię. Mój tata pracował na kontrakcie w Libii za czasów kiedy ten kraj płynął jeszcze mlekiem i miodem i nie wprowadzili im tej wspaniałej demochujokracji, którą maja teraz. Któregoś razu wracałem w styczniu a dokładnie w 1990 roku. Samolotem leciała też spora grupa "beżowych księciuniów" i była tam taka podgrupa po której było widać, że leci pierwszy raz do Polski w zimę (jakieś studenciki). To były czasy kiedy na Okęciu nie było rękawów a najbliższy czynny taras widokowy był we Wrocławiu. Więc ci beżowi "przyszli za dwadzieścia kilka lat terroryści" wsiedli do samolotu w krótkich rękawkach i klapeczkach, i jakież było ich zdziwienie kiedy wysiedli w Polsce z samolotu a tu minus 15 stopni
![]()
Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 29.11.15 o 03:41
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Dziękuję za wyjaśnienia o nagrodach. Bardzo ciekawa relacja, fajnie opowiadasz, z przyjemnością czytam, czekam na ciąg dalszy,
tylko nie chodź już tak późno spać..![]()
Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją (Apolinary Despinoix).
---
W zasadzie mógłbym teraz wrzucić cztery zdjęcia i zamknąć temat bo już niewiele się wydarzy ale... pomęczę Was nadmiarem zdjęć
Pamiętacie na czym skończyliśmy wczorajszej nocy? Trudno pamiętać po takiej ilości organycznego palywkaCoś około 3.00 położyło mnie do łóżka. 6.00 pobudka, śniadanie, busik... właśnie: busik. Zbiórka przed hotelem, liczymy: 1,2,3,4,5,6,7..., jeszcze raz: 1,2,3,4,5,6,7... qfa... Mirek, gdzie jest Mirek? Telefon, dzwonię:
- Mirek, na pustynię jedziemy... gdzie jesteś?
- Yyyyy, w łóżku...
- Qfa, zbieraj się...
- Zara...
Zdążyłem odpalić fajkę, oglądaliśmy chwilę i po 6,5 minutach nadciągnął Mirek.
MBUGG28 - Busikiem przez miasto, potem przesiadka do terenówek i po niecałej godzinie byliśmy na miejscu: Camp na pustyni Agafay. W drodze do Campu.
MBUGG29 - Odprawa przed wyjazdem.
MBUGG30 - Był czas na chwilę dyskusji.
MBUGG31 - Rześkie powietrze. Bardzo sympatycznie.
MBUGG32 - Ciągle miałem problem z rozróżnieniem które namioty są nasze a w których znajduje się ubikacja
MBUGG33 - Ze sławnym już Mirusiuniuniuniunciem i Piotrkiem. Ciężko im bylo rano, bo Piotr, w ogóle nie zmruzył okaBredził coś o nocy na
jakimś disco
MBUGG34 - Kawę rzadko pijam. Tu jednak kubek napoju + fajka zdziałały cuda
MBUGG35 - Lampa od rana. Upał się zaczynał ale nie był przykry. Pogoda była doskonała.
MBUGG36 - Ruszamy. Jedyne właściwe silniki. Benzyniaki o sporych mocachYeach! Wóz serwisowy stal tylko chyba do zdjęcia. Obsługa straaaaasznie się nudziła. Potem mi pomogli z kompresorem.
![]()
---
MBUGG37 - Pędzimy bezdrożami. Słupy elektryczne. Ostatnie znaki cywilizacji.
MBUGG38 - Jeszcze jakieś roślinki ale z każdym kilometrem jest ich coraz mniej.
MBUGG39 - Tam w dół pojedziemy.
MBUGG40 - Opuszczamy wąwóz i wyjeżdżamy na bezkresne kamienie i piaski.
MBUGG41 - Co kilkanaście kilometrów robimy krótką przerwę, by zmienić się za kółkiem. Nie dlatego, ze męcząca jest jazda w dużym skupieniu,
tylko by wszyscy po równo mieli pojeżdżone.
MBUGG42 - Pędzimy dalej. Prędkości na otwartej przestrzeni przekraczają 100 km/h
MBUGG43 - Skąd te biedactwa się tam wzięły? Nie przyjechały przecież autobusem. I co one tak zawzięcie skubią? Zdjęcia przez szybę, bo kurz wlazłby nam do środka.
MBUGG44 - Dość sporo przed nami jedzie pilot. Żeby w razie jakichś przeszkód na drodze mógł nas w miarę możliwości ostrzec.
MBUGG45 - Krajobraz za krajobrazem. Wykończyłbym tam wszystkie karty
MBUGG46 - Po kilkudziesięciu kilometrach dojeżdżamy do wyschniętego koryta rzeki.
![]()
Ostatnio edytowane przez witwicky ; 29.11.15 o 10:50
---
Kibelek w tym kopczyku na fot. 31?
Ciekawią mnie tez te identyfikatory na pustyni...![]()
moje wątki 1. Malta i Gozo 2. Z łąk i pol...