Tak. Proszę może też o te wywołane - mój komp nie daje rady z rawami.
Tak. Proszę może też o te wywołane - mój komp nie daje rady z rawami.
ISO 1600, lekko wygładzone i wykadrowane (oryginalny JPG z RAW be obróbki wrzucam na dysk poniżej)
Też ISO 1600 prosto z puszki już:
ISO 100 z puszki
Dysk
https://drive.google.com/folderview?...VU&usp=sharing
Tyłka nie urywa ale też źle nie jest. Jak dla mnie mały szum na iso 1600 i zaskakująco duży na iso 100. (oglądane oczywiście w skali 1:1)
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Sam ostatnio miałem fujika x30 w łapkach i zrobił na mnie pozytywne wrażenie...jestem ciekawy jak by się spisał na robalach
Jakos tak na tym foto wyszło. Ustawiłem iwo na 100, mf na nieskończoność a czas byl auto. Moze się ruszyło? Ogólnie na iso 100 nie zauważyłem szumów. Inna opcja jest taka że puszka cos skopała przy wywolywaniu bo na RAW nie zauważam szumów.
Voovoo nic nie pisałem o ogniskowej...
Bardzo dobrze współpracuje ten aparat z fl 600r. Oczywiście na manualu ale to tak jak lubię
Em1 za chiny nie chce mi wspolpracowac z tą lampa na manualu. Albo RC albo w ogóle
.
Ostatnio edytowane przez MikolajN ; 30.11.15 o 21:38
Kompakt + lampka? W sobotę byłem w fajnym klubie na zawodach bokserskich i trochę żałowałem, że zabrałem tylko s100 bo maluch w tym świetle spisywał się tak sobie... trochę brakowało światła i lepszego AF - no ale to miała być zabawa a nie fotografowanie
A co powiesz o trybie auto?
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Jeszcze nie używałem![]()
Już znam powód dużej kaszy na ISO 100 przy słabym świetle. Mianowicie nie zauważyłem, że w ustawieniach jest nastaw czasu dla którego ma trzymać maksymalnie ISO100. U mnie było to 1/30s. Dałem teraz by z ISO100 uciekał już przy 1/125 i jest znacznie lepiej. Dodatkowo miałem włączoną funkcję wyostrzenia po wyłączeniu której też obrazek stał się lepszy.