1000 za stabilizację i 10 mega, trochę dużo, zbieram dalej na E3![]()
1000 za stabilizację i 10 mega, trochę dużo, zbieram dalej na E3![]()
Podbijam wątek, bo chodzi za mną zmiana body
Teraz mam E-300, a myślałem o E-510 (stabilizacja)
Samo body strasznie mnie rozczarowało - plastikowe, zdjęcia z niego też, może to wina kitowych obiektywów (tych nowych)
czy jest realna szansa na następcę E-330 ? to bym się wstrzymał
gdyż na E-3 mnie chyba jednak nie stać![]()
E - 300 Dual KIT + SIGMA 30 F1.4 EX + Fl-36 + CF 1 GB plus przystawki
Też chodzi mi po głowie zmiana body z E-330 na E-510.
Po przeczytaniu Waszych postów sam nie wiem co robić...
jak możesz się wstrzymać to się wstrzymaj. Patrząc na dynamikę spadku cen i pojawienie się wielu nowych puszek w sektorze e3 nikon canon sony cena pod koniec roku e3 może być bardzo atrakcyjna -stawiam na 3500Zamieszczone przez pleg
Ja bym zostawił 330 jako pomocnicze body (ta puszka jest baaardzo fajna i generalnie nie mam jej nic do zarzucenia) a dokupił 510 (bądź E-3). Sam zastanawiam się, czy nie dokupić 510 i do tego jeszcze jakichś dwóch szkieł, tylko czy to ma w ogóle sens - 330 mam jeszcze na gwarancji przez ponad rok.
Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.
MZ nie ma sensu...
jak zmieniać/dokupywać to e-3
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
A pomyśleć że przed pojawieniem się E3 wielu marzyło o E510, teraz po premierze trójki zwiększył się odsetek "oczekujących"Podpowiem jako ciekawostkę że raz "na sesji" dopadł mnie śnieg, ale że widoki były piękne i byłem ostatni dzień z moim Kochaniem (przed wyjazdem do pracy na dłużej), postanowiłem zaryzykować i w takich warunkach przez ponad godzinę pstrykałem zdjęcia niewodoszczelnym E510 z równie bezszczelnym kitowym 14-42. Padający na nie śnieg po kilku sekundach zamieniał się w wodę, którą co jakiś czas przecierałem bawełnianą szmatką, ale i tak solidnie to zmokło. Szczerze to spodziewałem się że padnie
Ale, o dziwo - nic złego się nie stało, a zdjęcia wyszły całkiem dobre
Nie jest to więc taki "plastik" jak niektórzy przedstawiają. MZ to poręczny, wygodny w użytkowaniu aparat któremu wiele (poza nie najlepszą rozpiętością tonalną przy ISO100 > ale z Rawa da się uciągnąć) zarzucić nie można. Zrobiłem już prawie 55 tys. klatek, sprzęt nigdy mnie nie zawiódł. Nie wspomnieliście o jeszcze jednej właściwości > z firmware 1.3 stabilizuje każdy podłączony obiektyw, do wyboru, do koloru
Więc, jak kto lubi, ja nie narzekam. Pozdrawiam !
Telepie Ci się lampa ? Sprawdź to !
http://forum.olympusclub.pl/showthre...a+stopki+lampy
Jeśli poznałeś kobietę swoich marzeń, to od razu zapomnij o jakichkolwiek innych !
Pewnie zostanę przy E-330, skoro zamiana na 510tkę jest nieopłacalna, a do E-3 to będzie trzeba zbyt dużo dopłacić... za tą różnicę wolę zakupić szkiełko 50-200.
A wczoraj byłem jeszcze skłonny zamienić puszki![]()
1. ja o 510 i innych wydmuszkach nie myślałem ;pZamieszczone przez tank_driver
2.to teraz powtórz taką operację robienia zdjeć w takich warunkach przez 12h dziennie*7dni ;p
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Grizz, a gdzie ja Ci padający śnieg 12/7 znajdę ?Wiem wiem, pewnie by go szlag trafił, ale niemniej jest dumny że przetrzymał aż tyle, jak na amatorszczyznę. Lucas > mądrze robisz, szkło bądź co bądź to kręgosłup, a skoro fotograf to głowa to gdzie umieścić body ??
Sam bym zmienił wszystkie kity, M42 i inne badziewia na jeden porządny 50-200
Co zrobić, chleb, smalec i woda i może się uda do końca roku
Pozdro
Telepie Ci się lampa ? Sprawdź to !
http://forum.olympusclub.pl/showthre...a+stopki+lampy
Jeśli poznałeś kobietę swoich marzeń, to od razu zapomnij o jakichkolwiek innych !