Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: ZD 40-150 f/3.5-4.5 z E-330 do E-510 ?

Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

ZD 40-150 f/3.5-4.5 z E-330 do E-510 ?

Witam
    Rok temu zakupiłem E-330 z 2 obiektywami kitowymi, na dzień dzisiejszy kusi mnie E-510 głównie ze względu na "stabilizację". Zauważyłem że w zestawach E-510 z 2 obiektywami 40-150 jest ciemniejszy, czy dobrym pomysłem jest sprzedaż E-330, pozostawiając sobie ZD 40-150 f/3.5-4.5 do E-510. Wtedy wystarczyłby zakup tego drugiego w pojedyńczym kicie.
    Co wy na to ?

Oleryk
    Gość
    To zależy, wydasz kasę, zyskasz stabilizację ale stracisz odchylany ekran i podwójny Live View, dobry do makro.
    Te modele aż tak bardzo się nie różnią, zeby opłacało się pozbywać całkiem dobrego sprzętu. Gdy ja kupowałem E-510 na serio zastanawialem się też nad kupnem E-330, Przeważyła stabilizacja. Ale ja i tak kupowałem nowy a Ty stracisz na sprzedaży.
    Jak uważasz ale starszego, długiego kita sobie zostaw, jest lepszy
    Oczywiście moim zdaniem

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    72
    Moja galeria
    Zostaw sobie starszy model 40-150 - jest jaśniejszy, ma metalowy bagnet. Jest za to nieco większy i cięższy, ale rekompensuje to swoimi właściwościami optycznymi - na forum jest sporo sampli udowadniających bardzo dobrą ostrość tego szkła. Ja lubię też jego bokeh.

| OlyJedi Awatar sisman
    Mieszka w
    PIŁA-Podlasie
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    jasne szkło, to jasne szkło (no powiedzmy jaśniejsze)
    i zapięcie lepsze
    jak nie 510 to E3 - ale to już sprawa kasy
    330 zostawiłbym na "szemrane" wyjazdy (rower i takie tam)

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Żeby tak do E510 zrobili odchylany LCD - byłoby dla mnie idealnie, jedyna rzecz do której jestem strasznie przyzwyczajony, i w fotkach makro nie wyobrażam sobie braku tej funkcji - ale może nie jest tak źle ?

E3 (za wysokie progi) E330 - ale tu brak stabilizacji no i 10mp też by się przydało - nie ma innej alternatywy?

pzdr
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez sisman
    330 zostawiłbym na "szemrane" wyjazdy (rower i takie tam)
    Mogę poprosić jaśniej ? "szemrane"?

Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Oleryk
    To zależy, wydasz kasę, zyskasz stabilizację ale stracisz odchylany ekran i podwójny Live View, dobry do makro.
    Te modele aż tak bardzo się nie różnią, zeby opłacało się pozbywać całkiem dobrego sprzętu. Gdy ja kupowałem E-510 na serio zastanawialem się też nad kupnem E-330, Przeważyła stabilizacja. Ale ja i tak kupowałem nowy a Ty stracisz na sprzedaży.
    Jak uważasz ale starszego, długiego kita sobie zostaw, jest lepszy
    Oczywiście moim zdaniem
    Właśnie ta stabilizacja mnie korci, robię dużo fotek na pływalniach (zawody pływackie, treningi), gdzie nie bardzo jest jak ze statywem się pojawić. Odchylany ekran raz mi się bardzo, bardzo przydał (Pit Lane Park - Bemowo), ta masa ludzi i moje 2 metry wzrostu

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kasprzyk
    Żeby tak do E510 zrobili odchylany LCD - byłoby dla mnie idealnie, jedyna rzecz do której jestem strasznie przyzwyczajony, i w fotkach makro nie wyobrażam sobie braku tej funkcji - ale może nie jest tak źle ?

E3 (za wysokie progi) E330 - ale tu brak stabilizacji no i 10mp też by się przydało - nie ma innej alternatywy?

pzdr
    Jest bodajże jakiś panasonic z odchylanym lcd tylko nie ma stabilki A co do zmiany korpustu to jeśli sprzedasz samo body ( szkła zostaw ) dołożysz pewnie z 700 zł i będziesz miał E-510 i swoja stabilizację jesli masz kasę to chyba nic nie stoi na przeszkodzie by zamienic starsze body na lepszy model
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Hawki
    Właśnie ta stabilizacja mnie korci, robię dużo fotek na pływalniach (zawody pływackie, treningi), gdzie nie bardzo jest jak ze statywem się pojawić. Odchylany ekran raz mi się bardzo, bardzo przydał (Pit Lane Park - Bemowo), ta masa ludzi i moje 2 metry wzrostu
    Nie chce sie wtracac, ale... jakich czasow używasz na zawodach? Bo jeżeli chcesz zamrozić pływaków w ruchu, to stabilizacja niewiele da... Ale za to E510 ma mniejszy szum na wyzszych iso, a to sie przydaje
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MicSzu
    A co do zmiany korpustu to jeśli sprzedasz samo body ( szkła zostaw ) dołożysz pewnie z 700 zł i będziesz miał E-510 i swoja stabilizację jesli masz kasę to chyba nic nie stoi na przeszkodzie by zamienic starsze body na lepszy model
    Czy ZD 14-45 w E-510 też jest gorszej jakości niż odpowiednik z E-330? teraz to mi zamieszaliście...
    Chciałem sprzedać E-330 z kitowym ZD 14-45, nie myślałem o samym body?

Scaliłem

Cytat Zamieszczone przez dog_master
    Ale za to E510 ma mniejszy szum na wyzszych iso, a to sie przydaje
    otóż to... szumy... i te oświetlenie na pływalniach a lampy zewnętrznej brak

suchar: nie pisz posta pod postem!

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów