W jakiej maksymalnej wielkości drukowaliście zdjęcia z matrycy m4/3 ( np em-1) oczywiście przy zachowaniu bardzo dobrej jakości? I drugie pytanie czy ktos używa tej matrycy do płatnych zleceń itp ? Z gory dzieki za info!![]()
W jakiej maksymalnej wielkości drukowaliście zdjęcia z matrycy m4/3 ( np em-1) oczywiście przy zachowaniu bardzo dobrej jakości? I drugie pytanie czy ktos używa tej matrycy do płatnych zleceń itp ? Z gory dzieki za info!![]()
Olympus OM-D E-M1, zuiko 9-18, sigma 18-50, m.zuiko 12-40.
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Coś więcej ?
Prosz....
Ty rowniez moglbys sie bardziej postarac i napisac o co ci chodzi.
Jakie pytanie, taka odpowiedz.
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Ostatnio edytowane przez And.N ; 21.11.15 o 21:55
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Nie mam totalnie doswiadczenia w kwestii drukowania zdjęć, dlatego pytam. Przykladowo mam zdjecia modelki robione w studiu, pytanie w jakiej maksymalnej wielkości moglbym wydrukować te zdjęcia ? Oczywiście chodzi mi o taki wydruk żeby nie było widać pikseli. Zdjecie obrobione i zapisane w 32 bitach. Wiem, że w formacie a3 nie bedzie problemu, a wyżej ?
Nie wszystkie plotery "łykają" pliki w 32 bitach....
A wydrukować sobie możesz nawet A0 jeśli rozdzielczość obrazka masz przyzwoitą... A o tym nie piszesz , właściwie niewiele piszesz.
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Nie załapałem.
Ale tak jak pisałem powiekszyć w PS do A0 nawet, zadać rozdzielczość obrazka 200-300 DPI, przy mniejszym 300 DPI,
tylko te 32 bity chyba nie przejdą pomijając, że plik spory się zrobi. O ile pamiętam u mnie maszyny nie tolerowały 32 bitów, może sterowniki nie kumały...![]()
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Tak oczywiście maksymalna rozdzielczość bez kadrowania. To może być i 16 bitowytroche nie zajarzyłem o co chodzi z tym powiekszeniem w ps i dpi ?