Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Wątek: Jaki nowy monitor ?

| OlyJedi Awatar Marek61
    Mieszka w
    RYBNIK
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Zgoda, co do matrycy 23`` i lepszej, 24`` ale zważywszy na ograniczenie finansowe zastanowiłbym się nad tym, co dostaję dodatkowo z tym monitorem, np. pięć lat gwarancji a dopłacając 199 zł kalibrator „Spider5”

http://www.graficzne.pl/index.php?p3...pyder5-express

| OlyJedi Awatar POLM
    Mieszka w
    Okolice Wrocławia
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria
    Wrócę do Philipsa BDM3270QP - ktoś miał z nim osobiste doświadczenia jeśli idzie o foto ? Generalnie potrzebuję dużego monitora do CAD-a i to jest główny powód zakupu, sprawa foto jest drugorzędna - choć chciałbym kupić coś mieszczące się w budżecie 2000zł i rozmiarze 32-34 cali co dałoby i tu radę. Sprawą ważną jest też to czy pociągnie to laptop i5 + Radeon 540v. Początkowo chciałem LG 34UM65 z uwagi na rozdzielczość tylko 2560x1080 (co pasuje w rozdzielczości pionowej do posiadanego już IIyama XB2780HSU a z nim będzie pracował w parze (te sama wysokość tylko dłuższy . Mniejsza rozdzielczość (łatwiej chyba pociągnie laptop) oraz matryca AH-IPS. Z kolei Philips kusi wyższą rozdzielczością 2560x1440 (ale co z wydajnością laptopa) i pytanie o matryce (producent AOU) AMVA?
    OM-D E-M5 (Black) + parę stałek

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Przy zastosowaniach cadowych czy foto rozdzielczością w kwesti czy lapek pociągnie bym się nie martwił. Jak obsługuje, to pociągnie.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar POLM
    Mieszka w
    Okolice Wrocławia
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Przy zastosowaniach cadowych czy foto rozdzielczością w kwesti czy lapek pociągnie bym się nie martwił. Jak obsługuje, to pociągnie.
    W sumie też tak myślę - problem jest jedynie że jeszcze nie testowałem takiej konfiguracji (tz. 2 monitory zewnętrzne jeden 1920x1080 27cali i 32cale 2560x1440) drugą sprawą są dość skąpe informacje techniczne od HP jedynie : DispalyPort support 2560x1600 ,pomijam konieczność podłączania monitora bezpośrednio do lapka - bo ich stacja dokująca nie ma DisplayPort-a a reszta złączy przenosi max 1920x1080 ;-(

Pytanie jest bardziej czy matryca w Philipsie AMVA jest w miarę ok jeśli idzie o zdjęcia czy nie lepiej LG Z AH-IPS-em ale 2560x1080 (34UM65)
    OM-D E-M5 (Black) + parę stałek

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Odgrzewam temat, opłaca się jakieś poleasingowe EIZO kupić, czy będzie już wypalony? W AMSO mają trochę w niezłych cenach z roczną gwarancją. Generalnie mam budżet do 2 tyś. zł. Wielkość 24"
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    Odgrzewam temat, opłaca się jakieś poleasingowe EIZO kupić, czy będzie już wypalony? W AMSO mają trochę w niezłych cenach z roczną gwarancją. Generalnie mam budżet do 2 tyś. zł. Wielkość 24"
    Zależy jaka seria
    Eizo FlexScan 1,5k nówka
    Eizo ColorEdge warto przemyśleć
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Jeśli temat już odkopany, to ja bardziej ogólnie. Kupujcie takie monitory, na jakich oglądają obrazki wasi klienci, odbiorcy, zleceniodawcy
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Jeśli temat już odkopany, to ja bardziej ogólnie. Kupujcie takie monitory, na jakich oglądają obrazki wasi klienci, odbiorcy, zleceniodawcy
    Ale zleceniodawcą, klientem i odbiorcą moich zdjęć jestem głównie ja, a jakbym miał brać pod uwagę też OlympusClub, to podejrzewam, większość z Was ma jakieś wypasione monitory, a ja póki co starego 20" NECa na IPSie.

- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    Zależy jaka seria
    Eizo FlexScan 1,5k nówka
    Eizo ColorEdge warto przemyśleć
    A coś takiego http://amso.pl/product-pol-21397-Pro...-11-tys-h.html ? Trochę już duży, ale może by mi się zmieścił, tylko nie mam pojęcia co to warte. Generalnie mogę do nich podjechać i pooglądać.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    Ale zleceniodawcą, klientem i odbiorcą moich zdjęć jestem głównie ja...
    To bierz co chcesz i co tobie pasuje. Tysia spokojnie zaoszczędzisz.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez luc4s;1296701
    A coś takiego [URL
    http://amso.pl/product-pol-21397-Profesjonalne-EIZO-SX3031W-2560x1600-PVA-pon-11-tys-h.html[/URL] ? Trochę już duży, ale może by mi się zmieścił, tylko nie mam pojęcia co to warte. Generalnie mogę do nich podjechać i pooglądać.
    Te 12 miesięcy gwarancji, to sprzedawcy, czy rozszerzona EIZO?

- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -

Cena kusząca.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL