"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Idzie na szkolenie?
Nie planujemy szkolić typowego psa terapeuty, ale podstawowe szkolenie z posłuszeństwa itd. jak najbardziej jest w planach. Niestety oboje to dzieci - syn ma 3 lata, Maja 3 miesiące i jak to szczeniak szaleje nie znając umiarusyn jest autystykiem więc początki będą trudne - ciężko akceptuje to co nowe. U psa najbardziej podoba mu się jak jest goniony, Majka też ma radochę a my z żoną pilnujemy żeby zabawa nie zaszła za daleko - oduczenie gryzienia to punkt pierwszy, nawet przed opanowaniem załatwiania potrzeb poza domem.
Polubią się. Przecież laby to kochają cały świat. A Guinness fajny się robi
Teraz dopiero doczytałem drugiego posta. No fakt, jak się psiak rozbryka, to dziecko może to źle odebrać. U nas nigdy żadnych "problemów" z gryzieniem nie było. Może akurat taki model nam się trafił. Za to potrafi zalizać na śmierć![]()
Ostatnio edytowane przez ahutta ; 16.12.14 o 22:57
The question is, who cares?
Nasza próbuje swoich sił sprawdza co może, a że zęby swędzą to też robi swoje. Pierwszej nocy zbudziła mnie jak próbowała wyżreć mi tapczan spod tyłka, na szczęście ucho świniaka okazało się lepszeA Mikołaj potrzebuje czasu, zresztą na psa i tak lepiej zareagował niż na moją mamę
![]()
Ile tygodni ma Maja? (doczytałam - 3 miesiące - czyli tak jak Guinness)
Wszystkie te małe pyszczaki najsłodsze są jak sobie śpią
Żeby nie zapeszyć, więc po cichutku - odtrąbiliśmy pierwszy sukces - od 5-6 dni nasz szczenior nie załatwia się już wcale w domu!![]()
Ostatnio edytowane przez TOKIN ; 16.12.14 o 23:41
Tak, tapczan też próbował gryźć i jak tylko zaczynał, to sznurowa zabawka pod pysk szła. Oduczył się.
The question is, who cares?