Wiadomo, canon to canon, a nikon to nikonZamieszczone przez andytown
![]()
Wiadomo, canon to canon, a nikon to nikonZamieszczone przez andytown
![]()
Czy to ma AF z detekcją kontrastu w trybie LV? Mi się nie podoba wyświetlacz - za duży, rozdzielczość za mała, zajmuje całą tylną ściankę. Zauważcie, że przyciski zniknęły z lewej strony wyświetlacza i zostały upchane po prawej, jak w kompaktach. Może wie ktoś gdzie tu jest przycisk blokady ekspozycji i podglądu ostrości? Fajnie, że ISO jest wyświetlane w wizjerze, który jest podobno większy. Matryca też pewnie będzie niskoszumiąca, jak to u Canona. To nic, że może być mydło. Na pewno się sprzeda.
@epicure:Two types of auto focus are available: Quick AF flips the camera mirror momentarily to engage the AF sensor; Live AF uses the image contrast data to focus - a method familiar to anyone upgrading from a compact digital camera.
Wychodzi że ma LV na detekcji kontrastu. Trzeba zobaczyć jednak jak to będzie działało w praniu.
Typowy rozwój dla canona +2mpix + trochę więcej wyświetlacza
i to w zasadzie koniec wielkich zmian.
Rewolucja punkt pomiarowy SPOT 4%.
Jakimś plusem jest punkt krzyżowy AF....
Ale ta ergonomia będzie jak to w canonie. połowa funkcji w menu ukryta
co do LV w olku... to możliwe,że kontrast też będzie...
I to całkiem ciekawie ;p
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Co, gdzie, kiedy?Zamieszczone przez grizz
A tak w ogóle gdzie nowe lustrzanki Olympusa, które podobno miały być, a na konferencji prasowej wysypano tylko worek biednych kompaktów?
O lustrzankach nic niewiadomo...
tylko, tyle, ze stare dostaną nowy firmware
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
No to mam nadzieję, że zrobią coś z bandingiem i niedoświetlającą lampą w E-410.Zamieszczone przez grizz
Czy jednak trochę nie przesadzacie w swoich ocenach?
Tak - on ma kontrast AF. Koniec więc z jakimikolwiek front/bac focusami.
Po drugie matryca CMOS 12Mpix, widziałem zdjęcia z niej już i niestety ale olek jest tu bardzo daleko w tyle - ilość mpix, szumy i rozpiętość tonalna - oczywiście to tylko pierwsze sample, ale jest na prawde dobrze.
Stabilizacji w body nie ma, ale jest tani kit stabilizowany.
Co od reszty to solidny update - większy wizjer, lepsza bateria, większy ekran, tańsze sd i kilka innych. Zobaczymy jak z ceną ale to sprzęt bez porównania lepszy od e-510, który mógł konkurować z 400D.
Na prawdę trudno mi znaleźć cechę tego nowego canona w której byłby gorszy od e-510, w kilku rzeczach już widać za to że będzie o wiele lepszy.
Canon mnie średnio obchodzi tak na prawdę i poza drukarką nie mam z nim wiele wspólnego, ale moim zdaniem nie doceniacie tej konkurencji. Wiem, że na olka miło się patrzy, jednak nie można zapominać o mocnych punktach tego modelu. Jeśli rzeczywiście olek kosztuje 2/3 tej ceny to jest ona dobra, ale jeśli ten stosunek będzie bliższy jedynce to większość zdecydowanie wybierze canona.
400D do E510 to ma bardzo daleko, ale to 450 już znośne, choć mało prawdopodobne by jakością rozpieścili. Jakoś z 350D na 400D nic nie zmienili, to i teraz nie spodziewałbym się więcej.
ZAPRASZAM: https://www.facebook.com/emil.dzemski, blog http://dzemski.blogspot.com