Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 103

Wątek: Canon EOS450D

Awatar domi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    grizz:
    nie twierdzę nigdzie, że to absolutnie niezbędna opcja i w ogóle najlepsza na świecie, ale uważam to za pewien krok i z pewnością z czasem i ta metoda będzie się rozwijała i dawła coraz to lepsze rezultaty. Już dzisiaj niektórzy płaczą za brakiem porządnego pomiaru światła w lustrzankach (przy LV ten problem nie istnieje), za wadami swojej optyki (podobnie przestaną się przejmować back/front focusem).
    Że na razie będzie to wolne i niedoskonale to na pewno. Ale wielu tutaj ceni sobie ostrzenie ręczne w oparciu o matrycę i powiększenie, będzie to samo tylko do zestawu jeszcze automatycznie. I właśnie to jest ciekawe

Że d3 i d300 mają to ok, ale że 450D będzie miał to jest krok naprzód - w końcu kosztuje dwa razy mniej Może wreszcie producenci się przycisną na tyle by wypuścić kompakt tylko z

Marcin510
    Gość
    hehe, no chyba niektorzy lekko przesadzaja piszac ze prawie canon dogonil olka

mysle ze jesli chodzi o jakosc to spokojnie 450d zabije olka
    bo juz 400d mial bardzo dobra jakosc obrazu

jedyny minus to bedzie pewnie brak niektorych przydatnych funkcji, jak np wyswietlanie przepalen po zrobieniu fotki (tak jak i w 400d)

no a matryca 12mega, toz to jak w nikonie d300, mega

zastanawiam sie tylko po co teraz kupowac 40d? dla troche szybszych fotek?
    450d ma ten sam procesor co 40d, tez ma 14 bitow, live, moze ciut gorsza obudowa

mysle ze to bedzie niezly aparat, ale daje to jedynie przedsmak tego co zobaczymy w nowym canonie 5d mk II i to bedzie killer ktory rozlozy wszyskie te nikony olki razem wziete

cenowo i jakosciowo

tak przypuszczam

i teraz pewnie olek ostro obnizy cene 510 , mam nadzieje ze ma cos w zanadrzu, bo jak nie to bedzie klapa

na uwadze trzeba miec tez nowego pentaxa k20d z 14mpx, stabilizacja i live w niskiej cenie
    na tle tej konkurencji olek moze wypasc obecnie slabo

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Czy ten aparat się podoba, czy nie , czy ma gorsze lub lepsze parametry to i tak zapewne pobije rekordy sprzedaży, bo taka jest rzeczywistość, " panie , przecie to Canon!" Tylko zerkam na slupki w dpreview w ilości clików i czekam kiedy 450-tka zdeklasuje popularnością obecnie liderującego tam, a jakże Eosa 400D.

Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Przede wszystkim witam na forum . Jak na bardzo dużą niechęć Canona do wprowadzania nowości i ulepszeń to ta puszka jest strasznym krokiem do przodu....na papierze. Władowanie 12 Mpix matrycy uważam za bezsens podyktowany tylko i wyłącznie tym że konkurencja ma i magia cyfr robi swoje. Dobrze że jest wybór i można jednocześnie kupić 400D i 350D (końcówka serii). Aparat nie będzie pewnie zły, sprzeda się dobrze i przyniesie duże zyski w tym lukratywnym segmencie i o to księgowym Canona chodzi i dzięki nim nie ma również 3D, 5Dmk2 czy czegoś podobnego. Po co

Pozdrawiam
    Canon 40D, Canon 7D, Olympus E-410, Olympus E-PM2

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bigman
    Przede wszystkim witam na forum . Jak na bardzo dużą niechęć Canona do wprowadzania nowości i ulepszeń to ta puszka jest strasznym krokiem do przodu....na papierze. Władowanie 12 Mpix matrycy uważam za bezsens podyktowany tylko i wyłącznie tym że konkurencja ma i magia cyfr robi swoje. Dobrze że jest wybór i można jednocześnie kupić 400D i 350D (końcówka serii). Aparat nie będzie pewnie zły, sprzeda się dobrze i przyniesie duże zyski w tym lukratywnym segmencie i o to księgowym Canona chodzi i dzięki nim nie ma również 3D, 5Dmk2 czy czegoś podobnego. Po co

Pozdrawiam
    Hej!

Maga cyfr i Pentax spowoduje że kolejne puszki będą miały ponad 14 MPix co spowoduje zagęszczenie na aktualnym poziomie jaki mamy w 4/3.

Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Może nie, może Pentax nie ma aż tak wielkiego wpływu, na świat fotografii jak miał kiedyś. Ale faktycznie 14 Mpix to kwestia roku-dwóch, tylko po cholerę, naprawdę każdy amator produkuje masowo odbitki A3? i więcej

Pozdrawiam
    Canon 40D, Canon 7D, Olympus E-410, Olympus E-PM2

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kowal73
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    141
    Moja galeria
    nie rozumiem po co w tym aparacie te wszystkie bajery LV odkurzacze itp które i tak zwykłemu użytkownikowi camona nie były i nie będą potrzebne (wyczytałem na ich forum)

Marcin510 żyjemy w wolnym kraju jeżeli tak kibicujesz canonowi to sprzedaj 510 jeśli faktycznie posiadasz i kup kilera aparatów na grzyba się katujesz tak fatalnym sprzętem. Nigdy nie podniecałem się puchami jeżeli po fotografujesz zrozumiesz ze jakość systemu tkwi w optyce a tutaj olympus nie ma czego się wstydzić

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kowal73
    ...jakość systemu tkwi w optyce a tutaj olympus nie ma czego się wstydzić
    A Canon ma się czego wstydzić?

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure
    Kitów do kitu?
    Kiedyś mówiło się, że optyka sercem aparatu. Teraz aparaty mają dwa serca: optykę i matrycę.

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Wesoły Miś
    Cytat Zamieszczone przez epicure
    Kitów do kitu?
    O których kitach kolega pisze? O EF 17-40/4 L USM ? Może o EF 24-105/4 L IS USM ? Pewnie o EF 24-70/2,8 L USM ?

Tak... kiepskie to obiektywy sprzedawane w zestawach kitowych