Jako iż jest to mój pierwszy post chciałbym się przywitać , co niższym czynie.
Fotografia jest ze mną od dzieciństwa , nie będę zanudzal Was systemami jakie przewinęły się przez moje ręce , bo nie o tym temat.
W ostatnich tygodniach po dość długich przemyśleniach, postanowiłem całkowicie przemeblowac swoj dorobek sprzętowy , i tak oto cały system Nikona jaki posiadalem znalazł swój nowy dom.
Kiedyś aparat głównie służył mi do utrwalania scen z życia rodziny , tudzież portretów dzieci , itp.
W tej chwili większość moich zdjęć to fotografie wykonane z podróży motocyklowych ,- czyli reportaż i krajobraz , (a właściwie coraz mniejsza ilosc djęć , wynikających z faktu iż nie mam już ochoty dźwigać plecaka obiektywów i body ).
Właśnie z tad decyzja o zmianie systemu ,na coś mniejszego lżejszego i porecznego do tego typu fotografii. Body - omd em1 - już do mnie "jedzie" , teraz pozostał tylko wybór obiektywów , i stąd zapytanie do doświadczonych użytkowników :
Zuiko 12 f/2.0. plus 45 f/1.8
Zuiko 17 f/1.8 plus 45 f/1.8
Jestem czy raczej byłem zwolennikiem stalek w systemie Nikona , dlatego taki wybór. Jestem fotoamatorem starej daty i " zumuje" nogami , staram się przemyśleć kadr przed zwolnieniem migawki , dlatego nie zależy mi specjalnie na zoomach .
Serdecznie dziękuję za wszelkie sugestie.