Dzięki za relację z Wenecji - miło było sobie przypomnieć jakie to piękne miejsce... mimo tłumów (a ja byłem w październiku...).
Cmentarz - wygląda na piękny. Ale warto byłoby się tam wybrać o innej porze - południowe słońce nie sprzyja takim zdjęciom - przynajmniej w mojej opinii.
Ja cmentarze "lubię" najbardziej o poranku - jakąś godzinkę po wschodzie, kiedy jest trochę chmurek.
Idzie jesień - to jeszcze lepszy czas bo pojawią się kolorowe liście, a w niektórych miejscach także lekkie mgiełki.
@August68 - nie zawsze da się tak trafić na idealne warunki. Południowe światło tez ma swoje zalety chociaż te kontrasty potrafią napsuć krwi.
Jesień w ogóle jest piękna ii wszędzie będzie można próbować zrobić fajne zdjęcia.
Ja za tydzień ruszam w Bieszczady i też sobie obiecuję porobić ładnych fotek.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Cmentarz żydowski robi wrażenie, jest bardzo duży, i zapuszczony, i jest wiele ładnych pomników do obejrzenia, i można pospacerować.
I można zapłakać że pozbawiono nas wielkiej części naszej kultury i nie ma szans na odrodzenie tego.
4637
4638
4639,
4640
4641 w tym roku odnalazłem,
jest tam piękna inskrypcja od Tuwima
Jest na łódzkim cmentarzu,
Na cmentarzu żydowskim,
Grób polski mojej matki,
Mojej matki żydowskiej.
Grób mojej Matki Polki,
Mojej Matki Żydówki,
Znad Wisły ją przywiozłem
Nad brzeg fabrycznej Łódki.
4642
koniec
"Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
Fuji X-T3 + XZ-2
"Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
Fuji X-T3 + XZ-2
Fuji X-T3 + XZ-2
Prawie na skraju byleś.
Fuji X-T3 + XZ-2