Strona 12 z 13 PierwszyPierwszy ... 210111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 129

Wątek: Firmware 4.0 dla EM-1

| OlyJedi Awatar MikolajN
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MikolajN Zobacz posta
    Panowie, mam prośbę. Mianowicie po aktualizacji (najprawdopodobniej) lub z innych przyczyn mi nieznanych, przestał mi działać tryb manualny wyzwalania lampy błyskowej. Tj, podłączam lampę pod gorącą stopkę i do tej pory wystarczyło włączyć lamę, ustawić tryb manualny i moc błysku i sobie błyskało. Teraz aparat wykrywa lampę bo obniża iso i daje nastawy tak, jakby lampa była, ale jej nie wyzwala. Dopiero jak włączę tryb RC w body to lampa przestawia się w tryb RC też i zaczyna błyskac ale tylko w trybie TTL.
    Czy ktoś mógłby to sprawdzić u siebie? Dodam, że jak włączę w body tryb RC to nie ma szans na to by lampę przestawić na manual...
    bez włączania trybu RC tak?
    mój jutro jedzie do serwisu...
    nie, próbowałem na różnych trybach lampy: auto, redukcja itp itd i nic - nie błyska lampa. Najlepiej, że body wykrywa, że podpięto pod nie lampę bo obcina ISO do 200 ale nie błyska i tyle...
    Chciałbym w tym temacie zakończyć bo aparat wrócił z serwisu i wszystko naprawiono. Wymieniono wieżyczkę wraz z gorąca stopką i wszystko jest już super, lampa błyska w manualu a cała usługa została wykonana super profesjonalnie w 5 dni za co wielkie dzięki i ukłony dla serwisu Olympusa. Aparat wrócił bez żadnej dodatkowej skazy, dodatkowo wyczyszczono matrycę i wymieniono ułamane mocowanie muszli ocznej ZA DARMO!!! Chyba wizjer też jest nowy albo tylko szybka zewnętrzna.
    Dla cierpiących na tyrkotanie obiektywów dodam, że wyczyszczono i chyba czymś nasmarowano styki przy korpusie i nic nie tyrkocze, poza oczywiście Panaleicą bo ta zawsze musi...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Rabbit
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    226
    Moja galeria
    Cieszę się Twoją radością Mikołaju

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Mikołaj, Twój wpis tylko potwierdza, że warto kupować sprzęt w Europie i mieć gwarancję, a nie w sklepach z Hong Kongu.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Jak się coś zepsuje, to warto. Jak się nie zepsuje, to już mniej...
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    W Europie, jak kupisz taki zestaw PRO z E-M1 + 12-40 +40-150 np. za 2499€ (była promocja u naszych zachodnich sąsiadów, dałem linka w dobra cena) i pozbędziesz się obiektywów, to body wychodzi w podobnej cenie. Ja tak zrobiłem właśnie.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    W Europie, jak kupisz taki zestaw PRO z E-M1 + 12-40 +40-150 np. za 2499€ (była promocja u naszych zachodnich sąsiadów, dałem linka w dobra cena) i pozbędziesz się obiektywów, to body wychodzi w podobnej cenie. Ja tak zrobiłem właśnie.
    To nie jest Lukas dobra cena. Ja za mój zestaw pro zaplacilem 9800pln i jeszcze z filtrami i dwoma bateriami...

| OlyJedi Awatar WUJEK MARO
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    ...dodam, że wyczyszczono i chyba czymś nasmarowano styki przy korpusie i nic nie tyrkocze, poza oczywiście Panaleicą bo ta zawsze musi...
    To jak to w końcu jest?
    Full speed ahead!

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Kurczę nie wiem juz sam. Jak chcesz to możesz obadać we Wrocławiu. Wczesniej każdy jeden obiektyw mi delikatnie terkotał przy przestawianiu obiektywu np z lampy na ścianę lub ze ściany na lampę. Byle byly jakies migotania do zredukowania i dalo sie słyszeć delikatny dźwięk. Jedynie zoomy nie hałasowały. Teraz po serwisie jest cisza. Leica dalej hałasuje ale nie wiem czym. Podobno ona tak ma z body Olympusa i kropka.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar henry1
    Mieszka w
    Stołeczne Miasto Poznań
    Siła reputacji
    328
    Moja galeria
    Pytanie do osób, które aktualizowały EM-1, czy wszystko gra, nic nie szwankuje, czy jesteście zadowoleni ???
    Bo chciałbym z okazji świąt zrobić aktualizację, ale nie chciałbym się przejechać jak ze Stylusem.
    W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
    Popieram Stopkę Krakmana
    !

LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    Raczej sam zadaj sobie to pytanie - czy wszystko gra, nic nie szwankuje, czy jesteś zadowolony ?
    Jesli tak, to po co ryzykowac?
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++