Co wybrać omd em5 które jest w hierarchii Olympusa pozycjonowane wyżej lecz jest konstrukcją starsza, czy nowość omd em10 mkii.
Co wybrać omd em5 które jest w hierarchii Olympusa pozycjonowane wyżej lecz jest konstrukcją starsza, czy nowość omd em10 mkii.
Nie pomogę, ale z tego co się orientuje to jakość zdjęć będzie taka sama. Proponowałbym porównać sobie obydwa aparaty i wybrać ten, który ma te parametry (cechy), których potrzebujesz, na których Ci zależy. Choćby przykładowo uszczelnienia. Tych różnic jest oczywiście więcej. Wyboru musisz dokonać sam, tak uważam.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Poczekaj z tym E-M10 Mk2 bo czytałem coś o tym, że wycofali je ze sprzedaży bo jakaś wadę mają i Olympus chce się jej przyjrzeć http://www.optyczne.pl/8886-nowość-O...stopadzie.html
Zadajesz trudne pytanie, nie podajć swoich własnych priotytetów. Z tych dwóch po odrzuceniu E-M1 wybrałem sobie E-M5 Mark-II.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Jeśli możesz żyć bez uszczelnień, to weź E-M10 II.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Jeśli nie jesteś Markiem Wyszomirskim, to prawdopodobnie nigdy nie wykorzystasz portu akcesoriówW kolejnych modelach już go pewnie nie będzie.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Uszczelnienie to cecha która bardzo mnie skłania w kierunku omd em5. Niestety na em5 mkii w chwili obecnej nie mogę sobie pozwolić.