@Ola_Olga - to przegapiłaś najlepszy moment
Najfajniej to wyglądało chwilę przed 5tą.
@Ola_Olga - to przegapiłaś najlepszy moment
Najfajniej to wyglądało chwilę przed 5tą.
U mnie pogoda była super, całe wydarzenie doskonale widoczne, od samego początku aż do całkowitego zaćmienia kiedy zniknął ostatni fragment księżyca i nagle jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki niebo zasnuły chmury. Tyle z czerwonego księżyca. Coś tam jeszcze próbowałem focić, ale wymarzłem i postanowiłem wracać. Jak jechałem do domu to chmury ustąpiły i zza okien auta mogłem podziwiać czerwony księżyc.
fajne te Wasze zdjęcia
moje wątki 1. Malta i Gozo 2. Z łąk i pol...
Ja polazłem parę minut po piątej. Pstryknąłem coś z ręki. Jakość taka, że to na komórce ew. można oglądać, więc nie będę z siebie gupka robił. Ale co widziałem, tego mi nikt nie zabierze. Efekt fajny, emocje prawie jak na grzybach![]()
The question is, who cares?
Gratuluję Wam wszystkim wytrwałości. Mnie się nie chciało, nawet nie zakładałem pobudki przed 4-tą...Musiałem odespać weekend.
![]()
Całe zaćmienie przestałam na dachu Centrum Nauki Kopernik. Super inicjatywa. Można było oglądać zjawisko przez lunety. Pan Astronom opowiadał różne ciekawostki. A jak się komuś zrobiło zimno można było wejść do środka i pokrzepić się herbatka lub kawką. I to wszystko za darmoszkę. A pogoda WYMARZONA, nie pamiętam takiego nieba w Warszawie.
Ładnie Wam wyszły te zdjęciaJa wstałam, chwilę pooglądałam - wrażenie niesamowite. Zdjęć z założenia nie robiłam wiedząc, że lepsze obejrzę w sieci
![]()
Fajne foty! Niestety ominęły mnie te możliwosci, bo byłem w podróży :-/
Moczarom... mówimy zdecydowane NIE!!!
Fotki dajecie super.
U mnie budzik też zadziałał. 4.30 byłem na balkonie, na brailla sprzęt rozłożyłem i to co wyszło to umieszczam poniżej. Pewnie z wywołaniem coś skopałem - podobno balans bieli na ok. 55000 kelvinów trzeba było ustawić - na niektórych tak zrobiłem.
Podaję czas zrobienia zdjęcia, choć wg mnie róznice są niewielkie. O 5tej księżyc schował się za róg bloku i mogłem pójść dalej spać.
4:37
4:40
4:41
4:44
4:46
4:48
4:50
4:52
![]()
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.