Ja ostrość łapałem na krawędzi księżyca. Na ekranie dotykowym dotykałem odpowiedniego miejsca. Teoretycznie jeszcze można było użyć sterowania przez smartfona (aplikacja Olympus Image Share), ale nie korzystałem jeszcze z tego.
Ja ostrość łapałem na krawędzi księżyca. Na ekranie dotykowym dotykałem odpowiedniego miejsca. Teoretycznie jeszcze można było użyć sterowania przez smartfona (aplikacja Olympus Image Share), ale nie korzystałem jeszcze z tego.
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
Coś troszki podobnego na deviantarcie - Super blood moon eclipse
Mężczyzna bez kobiety jest jak samuraj bez pana.![]()
Akurat bym się nie zdziwił. Uśpienie u mnie nie powoduje (sprawdziłem) aby aparat stracił ustawienie ostrości będąc już w trybie MF.
u mnie podobnie, po wyłączeniu aparatu i ponownym włączeniu punkt ostrość w MF jest zapamiętana
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Chyba nie o tym samym...Mowa była o tzw. uśpieniu celem oszczędzania energii. Pewnie E-M10 też ma taką funkcję.
Co do drugiej części Twojej wypowiedzi: Pamięta również jak go wyłączysz i włączysz ?
Przykładowo w trybie ręcznej ostrości ustawiasz ostrość na obiekt odległy o powiedzmy 1m od aparatu. Wyłączasz aparat i po włączeniu dalej jest ostrość ustawiona (zapamiętana) na 1m ?