Ostatnio edytowane przez And.N ; 29.09.15 o 22:23
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
OK.
BRK w Marku II to trzy zdjęcia pierwsze - zero - jak ustawisz aparat, drugie -2 EV i trzecie +2EV w stosunku do pierwszego.Czyli między drugim a trzecim jest 4 EV róznicy. Mozna skorygować wskazanie o 2Ev w górę lub w dół i uzystać dodatkowe 2 EV;
+ 2 EV do wyciągniecia z cienia lub z przepału. Trzeba to tylko wczesniej wypróbować. Niedoświetlenie jest korzystne, bo skraca czas. Zabrakło doświadczenia.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
To jeszcze jedno z okna:
Ooo... Mam sygnaturę
Podsyłam info dla Warszawiaków:
https://www.camk.edu.pl/media/upload...esien_2015.pdf
16 listopada wykład o astrofotografii dla początkujących, to może być ciekawe.
Fajne fotki księżyca...
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Akurat bym się nie zdziwił. Uśpienie u mnie nie powoduje (sprawdziłem) aby aparat stracił ustawienie ostrości będąc już w trybie MF.
Przyczyna prosta: obiektyw sam się nie chowa. Tak może być, gdy zoom jest sterowany elektronicznie (np. w kompaktach), a nie pierścieniem na obiektywie.
Ostatnio edytowane przez And.N ; 30.09.15 o 18:02
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg