G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Taci, o dici qualcosa che e meglio del silenzio.
---
Uczestnik I Rejsu PBO 2013 / Uczestnik II Rejsu PBO 2014 / Z Olympusclubem na Santorini / Golus Urlaub Racing Team / Buenos Aires - wczesna jesień, wczesną wiosną. / Sandomierz - czyli sprawdzamy dlaczego Ojciec Mateusz ma zawsze z górki? / Marrakech Express / Autobahn 1
Z rzeczywistym położeniem nad horyzontem to już nie dam rady. Robiłem ogniskową 330 mm (x1,5=495mm). Po 10 minutach księżyc znikał z kadru, więc musiałem ponownie ustawiać. Jak dobrze pamiętam to raczej nie było by lewej strony "pod górkę" lecz bardzie wyprostowana. Co do czcionki to można zmienić.
Robiłem zdjęcia z 10 piętra, więc nic mi nie przeszkadzało. Starałem się ustawić tak parametry naświetlania aby wykorzystać przysłonę obiektywu, tą która najlepiej odwzorowuje. W tym przypadku to przysłona 11. Czas naświetlania im krótszy tym lepiej. Starałem się nie schodzić poniżej 1/200 sek. ISO max. ustawione było na 600. Jak było można osiągnąć przysłonę i czas naświetlania przy zmniejszonym ISO to wykorzystywałem ten moment.
Takich kadrów nie było za dużo, ale są. Są też zdjęcia z najmniejszą wartością przysłony (5,6) i czasem naświetlania 2 sek. (ISO 600) wyszły trochę gorzej.
Wykonałem 67 zdjęć. Jedne wyszły lepiej, inne gorzej.
Ciesze się, że się podobało. Jednak warto było zarwać nockę.
moje wątki 1. Malta i Gozo 2. Z łąk i pol...