ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1
Mozliwe ze jest ,narazie za mało danych. Trzeba poczekać na dokładniejsze specyfikacje .
FOTOCLUB.pl Nikon-P80.
Dziś byłam w sklepie, chciałam się dowiedzieć czegoś więcej, może pooglądać, dotknąć, polizać, no i dowiedziałam się, że ...były, już nie ma. No cóż, albo trzeba poczekać na kolejną dostawę albo pojść do innego sklepu.
Ostatnio edytowane przez Ellen ; 13.04.08 o 20:33
Równiez próbuje namierzyć gdzies ten aparat w celu pomacania, ale nie udaje mi sie to. Dziwna trochę rzecz, kiedy zerkam na www.dpreview.com na tabelke Top 20 cameras of the last five days to SP570 od paru dni cieszy sie sporym zainteresowaniem userów i gości tej strony zajmując czołowe miejsce w rankingu kliknięć.Wydawałoby się, że takie kompakty sa coraz mniej pop. przy nawałnicy luster.Pozdrawiam.
Nadal nikt nie przebił jak na razie sp570.
NIKON P-80 zaprezentował to samo , producenci nie starają się wprowadzić czegos więcej , nadal nieruchomy ekran,inne parametry podobne,zastój czy reguła.?
Ten NIKON gdyby miał odchylany tylko w poziomie ekran ,pobiłby sp570 a również FZ18
o FUJI nie wspomnę [ze względu na interpolację pikseli].
Dziwne.kompakty kreatywne są stworzone do wszechstronnych zastosowań na niezłym poziomie.
Z drugiej strony stały ekran ogranicza [ bardzo ] możliwości programu MAKRO .
Może Panasonic [ulepszy] 50-tkę,ale mam nadzieję że OLYMPUS też otworzy oczy.
Chociażby dlatego ,aby w przyszłości nie musiał robić " WIELKICH OCZÓW ''
Ni przebił, bo najpierw trzeba zrobić odp. obiektyw 20x a to nie takie proste dla malutkich matryc.
zrobic coś nowego to jest napewno SZTUKA.,nie ma to tamto .z taką matrycą napewno nieżle się napracowali aby uzyskać 20X
Jednak czy da się używać 520mm ,skoro wykazuje taką beczkowatośc.
Chyba dopiero na 400mm-450mm można być zadowolonym z pracy tego zoomu chociaż to i tak bardzo duże ogniskowe bez względu na klasę aparatu.
Mam, kupiłamPierwsze wrażenie: super!!! zdjęcia robione z ręki, przy max zoomie w pochmurny dzień wyszły nawet ostre
Stabilizacja jest ok. Bawiłam się trochę w sklepie SP-560tką i tam było gorzej. Na podglądzie w powiększeniu zdjęcia były poruszone.
To tyle na razie. Idę bawić się dalejPobawię się trochę ze statywem
![]()
Jedyną wadą - jaką znalazłam - jest brak możliwości podłączenia wężyka spustowego. Nie wiem jak wygląda sprawa z pilotem? W instrukcji nic nie ma na ten temat. W akcesoriach na stronie Olympusa wymieniony jest przewód do pilota zdalnego sterowania, jednak w dokładnym opisie wymienione są tylko aparaty serii E... Bez tego czas B zupełnie się nie sprawdza. Mimo zamontowania aparatu na statywie zdjęcia wyszły poruszone.
Ellen: jeśli w aparacie jest złącze (gniazdo) które wygląda podobnie jak mini USB - to jest to.
Spróbuj w aparacie na statywie wyłączyć stabilizację i przetestuj na samowyzwalacz 2sek. Będzie ostro.