Strona 8 z 20 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 194

Wątek: Nowy 20x zoom Olympusa SP570UZ

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    O ile do solidności i wyglądu aparatu nie mam nic o tyle do jakości "fotografowania" owszem. Nie wiedzieć czemu obiektyw ma opóźnienie względem pierścienia(spodziewałem się rozwiązania ala s9600) do tego przy maksymalnym zoomie stabilizacja to za mało i trzeba albo umieć sobie radzić z aparatami albo mieć podpórkę, amator raczej skopie fotkę.

Co do cen to jak każda nowość jest drożej niż powinna.

@Pi-er17 a co ma wspólnego cena ze sklepu internetowego do fizycznych? Kiedy ludzie nauczą się, że klasyczny sklep musi opłacać masę rachunków i duża ilość pracowników itd, których to kosztów nie ma bądź też mają mocno ograniczone sklepy internetowe. Ciekawe tylko, że tak duża grupa ludzi nie ma przysłowiowych jaj by pogodzić się z brakiem możliwości pomacania/polizania aparatu przed zakupem kosztem tej niskiej ceny...

Awatar Kurak
    Mieszka w
    Kraków / Tarnobrzeg
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Cool

zdecydowaie ciekawszą ofertą jest Fuji F100FS. Podejrzewam że będzie zdecydowanie bardziej ciekawszą propozycją...np. zmiana ogniskowej w pierścieniu, jakość wykonania. Obiektyw w 570 podobnie jak u poprzedników lata na wszystkie strony i czasem można go niechcący utrącić
    E-510 + 14-42 + .....i tyle

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Ten Fuji to inna grupa sprzętu, powiedzmy w klasie Panasa FZ50, a SP570 to klasa FZ18, a tak na marginesie to może Panasonić przygotowuje następcę pięcdziesiątki?

Awatar Kurak
    Mieszka w
    Kraków / Tarnobrzeg
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    wiem że to w sumie inna półka. Ale mam wrażenienie, że Olympus próbuje już trochę konkurować z tymi z najwyższej półki.
    J też czekam z niecierpliwością na następce FZ50-coś by się może ruszyło na tej najwyższej półce bo od dłuższego czasu zastój.
    Jak sobie przypomne kiedyś Sony R1.....ech.....czy choćby Olympusy...

Mieszka w
    Włocławek
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Wada Sp 570 Uz

KURAK--napisał,--obiektyw lata na wszystkie strony. Nie spotkałem takich opini o poprzednikach ,a sprawdziłem ich sporo. Użytkownicy raczej chwalili że wszstko działa bez zarzutu .. Rozumię że to dzieje się podczas max. tele. Dotychczas taką wadę potwierdzili posiadacze - CANON IS100.Czy możesz opisac dokładniej tą wadę.
    byłaby to bardzo istotna informacja.
    pozdrawiam,Marek.

Awatar Kurak
    Mieszka w
    Kraków / Tarnobrzeg
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    ogólnie obiektyw jak jest wysunięty wyczuwam delikatne luzy na obiektywie...zresztą podobnie jest w innych ultrazoomach np. 560, 550, S8000. Ogólnie na samo fografowanie nie ma to większego wpływu ale pewiem nie smak jeśli chodzi o jakośc wykonania jest.
    A może jestem poprostu przeczulony

Mieszka w
    Włocławek
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    sprawdziłem w sklepie.poprosiłem sprzedawcę o przygotowanie kilku aparatów z zoomem ,olympus,panasonik ,sony , kodak --wybrałem te z najwiekszymi ogniskowymi.które akurat były wsklepie.
    EFEKT-minimalny luz jest ale to konieczne aby wysuwały się tuleje bez tarcia elementów pracujących względem siebie .inaczej nie chodziłyby płynnie .
    zwróciłem uwagę że obiektywy po złożeniu są bardzo krótkie jak na te ogniskowe /względem całego wysuwu tubusów,
    napewno jest mozliwośc zminimalizowania luzów jeszcze bardziej ,,ale wtedy tubusy przy tych samych zakresach ogniskowych , ze względu na zamierzoną stabilnosc musiałyby być odużo dłuzsze {cięższe i napewno też droższe}
    jednak gdy luzy są wyczuwalne w sposób drażniący, to napewno jest to wada ,pozostaje REKLAMACJA.
    pozdrawiam ,Marek.

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Kurak Zobacz posta
    zdecydowaie ciekawszą ofertą jest Fuji F100FS. Podejrzewam że będzie zdecydowanie bardziej ciekawszą propozycją...np. zmiana ogniskowej w pierścieniu, jakość wykonania. Obiektyw w 570 podobnie jak u poprzedników lata na wszystkie strony i czasem można go niechcący utrącić
    Miałem C-8080WZ i ciągle wydaje mi się, że OLYMPUS w tej kategorii krąźy jak ćma wokół światła, które już dawno odkryto.
    Taki manualny zoom, odchylany wyświetlacz (jak w fuji) - to taki problem?
    A z tymi "luzami" w obiektywie to apsolutna racja. Rozwiązanie proste jak budowa cepa - to zoom jak w tym fuji, a nie jakaś dźwigienka.
    Pozdrawiam.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez witia1 Zobacz posta
    Miałem C-8080WZ i ciągle wydaje mi się, że OLYMPUS w tej kategorii krąźy jak ćma wokół światła, które już dawno odkryto.
    Taki manualny zoom, odchylany wyświetlacz (jak w fuji) - to taki problem?
    A z tymi "luzami" w obiektywie to apsolutna racja. Rozwiązanie proste jak budowa cepa - to zoom jak w tym fuji, a nie jakaś dźwigienka.
    Pozdrawiam.

Ale olek ma e420... e510... nie ma specjalnie gdzie umiejscowić tej zaawansowanej hybrydy
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Mieszka w
    Włocławek
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Może ktoś napisać ? czy sp560 lub sp570 posiada gniazdo / wejście / na wężyk spustowy
    lub na zestaw sterujący np..na WR-100 .
    Dziwne ,że specyfikacje nie zawierają taich danych .