Strona 7 z 20 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 194

Wątek: Nowy 20x zoom Olympusa SP570UZ

Awatar Kurak
    Mieszka w
    Kraków / Tarnobrzeg
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    tutaj fotka w trybie super makro. Malusie aberacje...
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	10_124.jpg
Wyświetleń:	248
Rozmiar:	215,1 KB
ID:	3529  
    E-510 + 14-42 + .....i tyle

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Czyli kompakty swoje, a lustrzanki swoje plusy mają, ale te pierwsze tym drugim nie dorównują szybkością, jakościa obrazu itd. Jedynie dorównuja cenami.E400 w dual kicie jest teraz tańszy od SP570, w podabnej cenie jest E410, ale jaja! Pozdrawiam.

| OlyJedi Awatar zimny
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Czy ktoś z użytkowników SP-570 może powiedzieć w jakim czasie od włączenia zasilania aparat jest zdolny do wykonania zdjęcia?
    Czy lampa automatycznie dobiera intensywność błysku czy pali zawsze na maksa?

Awatar Kurak
    Mieszka w
    Kraków / Tarnobrzeg
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    w sklepie przynajmniej u nas jest narazie w zaporowej cenie pod 2 tysiące. kompakty kompaktami ale tyle kasy bym napewno na niego nie wydał. Trzeba poczekać aż cena sie unormuje.
    Jednego szkoda, że Olympus zrezygnował z produkcji starszej linii typu C-5060 czy C-8080 to były naprawde warte uwagii kompakty ...przynajmniej dwa sloty na karty były ale moda i zapotrzebowanie poszły w zupełnie innym kierunku...

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Kurak
    w sklepie przynajmniej u nas jest narazie w zaporowej cenie pod 2 tysiące. kompakty kompaktami ale tyle kasy bym napewno na niego nie wydał.
    A nigdy w zyciu
    Co najwyżej tyle :
    http://www.cyfrowe.pl/aparaty/olympu...ultrazoom.html

O jle to nie manipulacja to jest już zadowolony klient:
    Komntarz i klienta z 'cyfrowych"

"Dobry aparat
    Kupiłem ten aparat dla jego super-zoomu i możliwości zastosowania do niego świetnej zewnętrznej lampy bezprzewodowej LR36.
    Rzeczywiście się nie zawiodłem. Wszystko chodzi jak należy. Jakość zdjęć super! No, może wybrzydzając - brak mi możliwości dodawania daty na zdjęcia (robię dokumentację fotograficzną w czasie), ale jakoś sobie z tym poradzę."

Tak sobie myśłę, ża dla kogoś kto chce nieć unweralny narząd do wszystkiego, to może być z tego b. zadowolony. Wielu człowieków robi fotki w porze byczenie się, na imprezkach, fotki o dużym znaczeiu emocjonalnym i.t.d. Po ostanich mojstrowaniach z optyką Zuko pewnie zmajstrował nie najgorze 'Zióko'
    Jeżeli nie trzeba będzie w przerach między naciśnięcia guziczka, a wyzwoleniem migawki zaliczyc egzaminu na joggina to bęzdie hicior
    Ja namówiłem już trzch tych co kije moczą nrzekją na ptice trzymające sie daleko od wędkarzy.
    Chcą kupić, tytlko pwenie wydadza kase na wędki z internetem
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

Mieszka w
    Włocławek
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

do właścicieli sp570uz

Prośba . Możecie zajrzec do swoich instrukcji?.
    napiszcie ,jaka jest wielkość pliku ze zdjęciem w pełnej rozdzielczości.
    zastanawiam się nad tym bo przy 10 MP napewno będzie to sporo MB, a karta XD swoją prędkoscią troche mnie niepokoi.dokładnie mam na mysli zdjęcia seryjne.
    zakładam że producent uwzględnił to ale ta obawa jednak nurtuje mnie.
    Napiszcie cos wiecej -jak się sprawuje wam ten nowy nabytek .Życze super fotek
    pozdrawiam ,Marek.

Awatar Kurak
    Mieszka w
    Kraków / Tarnobrzeg
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    jeśli chodzi o te zdjęcia seryjne to jak dasz na najszybsze sekwencje to przełącza się na 3 Mpx ale wtedy śmiga jak z kałacha dosłownie. jeśli chodzi o zapis tego póżniej to jest nawet lepiej niż się spodziewałem.
    Ostatnio właśnie był MM w Krakowie za 1599zł ale pojawił się i odrazu poszedł
    A jeśli chodzi o "wage" jednej foty to jest koło 2,5 MB w najwyższej rozdzielczości w jpg

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Na www.dpreview.com pojawiły sie pierwsze oceny userów, na razie dwóch, ale są wysokie oceny, to dobrze wróży aparatowi. Myslę, że taki zaawansowany super zoom to kupili i ocenili bynajmniej nie "zieloni" userzy.

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Ja już się PRAWIE zdecydowałam, muszę tylko sprawdzić za zachodnią granicą, może będzie taniej...? Muszę przyznać, że mam niezłego zgryza. Jakiś czas temu myślałam o lustrzance - ale ten zoom mnie zainteresował. Nie stać mnie na kupno dobrych obiektywów, szczególnie długich, poza tym do zdjęć amatorskich - po co?

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Ellen, Sp570 wydaje się dobrą alternatywa do lustrzanek o ile nie należysz do tych co to zamiast focić onanizuja się szumami, pikselami itp. Jakość zdjęć powinna zadowolić nawet mniej tolerancyjnego "jurora". Ostatnio podziwiałem fotki zrobione Panasem FZ7 we włoskich Dolomitach-wyszły super, a że fotograf miał smykałke do focenia i kadrowania, to drugi prezenter "d--a nie fotograf" mimo iż pstrykał Nikonem D80 musiał sie wstydzić za swój poziom, a są to dwaj moi koledzy z pracy. SP570 i masz wszystko poza lampą w jednym, przy zachowaniu niezłej jakości obrazu. Jak kupisz tego Olka, to powiadom.Pozdrawiam.