Jestem posiadaczką Olka c-760 UZ i teraz zastanawiam się nad kupnem sp-570. Przyznam, że korci mnie ten duży zoom. Jestem też ciekawa jak będzie się sprawował z telekonwerterem?
Jestem posiadaczką Olka c-760 UZ i teraz zastanawiam się nad kupnem sp-570. Przyznam, że korci mnie ten duży zoom. Jestem też ciekawa jak będzie się sprawował z telekonwerterem?
Mnie też korci, chętnie zamienię starego C725UZ na taki universal, jako uzupełnienie E400 Poczekajmy na wyniki testów, jednak jest to nowy super zoom. Pozdrawiam.Zamieszczone przez Ellen
Witam wszystkich. Jest tu pierwszy raz i pozdrawiam.
Również jak część z Was jestem zainteresowany kupnem 570. Czekam od stycznia, w końcu się pojawił więc czas ganiać do sklepu.
Proszę tylko o krótką opinię na temat żywotności baterii w poprzedniku (560), myślę że parametry będą podobne. Taki np. Sony H9 to porażka. Za duży wypas a za mało mocy.
Mam nadzieję że Olek bardziej się postara.
Pzdr
Witam! Odnośnie żywotności baterii to wg: http://www.imaging-resource.com/PRODS/SP560/SP560A.HTM 610 shots, to dużo. Zwróć też uwagę, że zarówno Sp550 jak i SP560 otrzymali od testerów dobre recenzje, a potwierdzeniem jest zielony kciuk, co znaczy-polecamy.Kliknij na Digital Camera Reviews/po lewej stronie/ i później na Olympus-wyskoczy tabela z aparatami.Pozdrawiam.Zamieszczone przez MM
W najnowszym Fotokurierze ukazał sie pierwszy opis/zdjęć testowych brak/ SP570UZ W opisie"pierwsze wrażenie" jest napisane:' W porównaniu z poprzednimi modelami znacznie poprawiono jego ergonomię. Teraz aparat bardzo dobrze leży w dłoni zarówno małej, jak i dużej. Co ciekawe, należy powiedzieć, że znacznie lepiej niż niejedna lustrzanka Sony"Inne ciekawostki to: po wybraniu ręcznego ustawienia ostrości na górze wyświetlacza LCD pojawia się skala odległości a w centrum powiększony fragment obrazu ułatwiający właściwe ostrzenie. Ręczne ustawienie ostrości można realizować na 3 sposoby: przyciskami jostika lewo-prawo, czarnym pokrętłem sterującym lub pierścieniem zooma wszystko na drodze elektr. W programach tematycznych jest też znane " zdjęcie na uśmiech", ale też nowość "szansa migawki"-tu opóźnienie migawki zredukowane jest do minimum/ pewnie kosztem ustawienia ostrości?/ Ze zdjęć przedstawiających LCD z polskimi napisami wynika,że zastosowano nowy, ciekawy interfajs. Pozdrawiam.
Tu znalazłam kilka fotek... http://olympus-imaging.jp/product/co...l#anc570uzZoom
Ciekawe, czy zoom cyfrowy rzeczywiście daje taką jakość jak na tych zdjęciach???
Mam możliwość styku z tym aparatem w pracy to postaram sie jutro zamieścić pare próbnych fotek z 570
Jeśli chodzi o jakość wykonania jest lepsza niż u poprzedników...do tego zoomowanie w pierścieniu...wyczuwalny skok przy powiększaniu. Jak go trzymam nasuwa mi sie podobieństwo do E-510...napewno sie go identycznie włącza![]()
E-510 + 14-42 + .....i tyle
Podziel sie też informacjami co do szybkości, ergonomi etc. Widać,że aparat jest już w sprzedazy/dystrybucji/ Na małej matrycy uochano sporo pixeli, zatem jakość fotek nie powinna być superowa, ale kto wie-postęp w oprogramowaniu mielącym dane może dać zadziwiajace rezultaty. Pozdrawiam.Zamieszczone przez Kurak
SP570UZ TESTÂ : un album sur Flickr -testowe fotki, trochę małe, ale coś tam mówią o mozliwościach aparatu.
To jest fotka zrobiona w najwyższej rozdzielczości....przynajamniej była...na ISO 1600. Zwiększenie czułości na ISO 3200 powodowało że rozdzielczość spadała do 5 Mpx.
Jeśli chodzi o szybkość to jak na taki kompakcik jest wporządku. Troche zbyt wolno reaguje na naciśniecie przycisków np. wejścia w menu. Jeśli chodzi o dostęp do najważniejszych funkcji związanych z ustawieniami to rozwiązali to w bardzo podobny sposób jak w lustrzankach E-systemu. Przycisk OK i na ekranie pojawiają sie najważniejsze parametry. No i co ciekawe wkońcu jest możliwość podpięcia zewnętrznej lampy błyskowej.
E-510 + 14-42 + .....i tyle