Strona 6 z 20 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 194

Wątek: Nowy 20x zoom Olympusa SP570UZ

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Jestem posiadaczką Olka c-760 UZ i teraz zastanawiam się nad kupnem sp-570. Przyznam, że korci mnie ten duży zoom. Jestem też ciekawa jak będzie się sprawował z telekonwerterem?

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Ellen
    Jestem posiadaczką Olka c-760 UZ i teraz zastanawiam się nad kupnem sp-570. Przyznam, że korci mnie ten duży zoom. Jestem też ciekawa jak będzie się sprawował z telekonwerterem?
    Mnie też korci, chętnie zamienię starego C725UZ na taki universal, jako uzupełnienie E400 Poczekajmy na wyniki testów, jednak jest to nowy super zoom. Pozdrawiam.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam wszystkich. Jest tu pierwszy raz i pozdrawiam.
    Również jak część z Was jestem zainteresowany kupnem 570. Czekam od stycznia, w końcu się pojawił więc czas ganiać do sklepu.
    Proszę tylko o krótką opinię na temat żywotności baterii w poprzedniku (560), myślę że parametry będą podobne. Taki np. Sony H9 to porażka. Za duży wypas a za mało mocy.
    Mam nadzieję że Olek bardziej się postara.
    Pzdr

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MM
    Witam wszystkich. Jest tu pierwszy raz i pozdrawiam.
    Również jak część z Was jestem zainteresowany kupnem 570. Czekam od stycznia, w końcu się pojawił więc czas ganiać do sklepu.
    Proszę tylko o krótką opinię na temat żywotności baterii w poprzedniku (560), myślę że parametry będą podobne. Taki np. Sony H9 to porażka. Za duży wypas a za mało mocy.
    Mam nadzieję że Olek bardziej się postara.
    Pzdr
    Witam! Odnośnie żywotności baterii to wg: http://www.imaging-resource.com/PRODS/SP560/SP560A.HTM 610 shots, to dużo. Zwróć też uwagę, że zarówno Sp550 jak i SP560 otrzymali od testerów dobre recenzje, a potwierdzeniem jest zielony kciuk, co znaczy-polecamy.Kliknij na Digital Camera Reviews/po lewej stronie/ i później na Olympus-wyskoczy tabela z aparatami.Pozdrawiam.

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    W najnowszym Fotokurierze ukazał sie pierwszy opis/zdjęć testowych brak/ SP570UZ W opisie"pierwsze wrażenie" jest napisane:' W porównaniu z poprzednimi modelami znacznie poprawiono jego ergonomię. Teraz aparat bardzo dobrze leży w dłoni zarówno małej, jak i dużej. Co ciekawe, należy powiedzieć, że znacznie lepiej niż niejedna lustrzanka Sony" Inne ciekawostki to: po wybraniu ręcznego ustawienia ostrości na górze wyświetlacza LCD pojawia się skala odległości a w centrum powiększony fragment obrazu ułatwiający właściwe ostrzenie. Ręczne ustawienie ostrości można realizować na 3 sposoby: przyciskami jostika lewo-prawo, czarnym pokrętłem sterującym lub pierścieniem zooma wszystko na drodze elektr. W programach tematycznych jest też znane " zdjęcie na uśmiech", ale też nowość "szansa migawki"-tu opóźnienie migawki zredukowane jest do minimum/ pewnie kosztem ustawienia ostrości?/ Ze zdjęć przedstawiających LCD z polskimi napisami wynika,że zastosowano nowy, ciekawy interfajs. Pozdrawiam.

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Tu znalazłam kilka fotek... http://olympus-imaging.jp/product/co...l#anc570uzZoom
    Ciekawe, czy zoom cyfrowy rzeczywiście daje taką jakość jak na tych zdjęciach???

Awatar Kurak
    Mieszka w
    Kraków / Tarnobrzeg
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Mam możliwość styku z tym aparatem w pracy to postaram sie jutro zamieścić pare próbnych fotek z 570
    Jeśli chodzi o jakość wykonania jest lepsza niż u poprzedników...do tego zoomowanie w pierścieniu...wyczuwalny skok przy powiększaniu. Jak go trzymam nasuwa mi sie podobieństwo do E-510...napewno sie go identycznie włącza
    E-510 + 14-42 + .....i tyle

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Kurak
    Mam możliwość styku z tym aparatem w pracy to postaram sie jutro zamieścić pare próbnych fotek z 570
    Jeśli chodzi o jakość wykonania jest lepsza niż u poprzedników...do tego zoomowanie w pierścieniu...wyczuwalny skok przy powiększaniu. Jak go trzymam nasuwa mi sie podobieństwo do E-510...napewno sie go identycznie włącza
    Podziel sie też informacjami co do szybkości, ergonomi etc. Widać,że aparat jest już w sprzedazy/dystrybucji/ Na małej matrycy uochano sporo pixeli, zatem jakość fotek nie powinna być superowa, ale kto wie-postęp w oprogramowaniu mielącym dane może dać zadziwiajace rezultaty. Pozdrawiam.

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    SP570UZ TESTÂ : un album sur Flickr -testowe fotki, trochę małe, ale coś tam mówią o mozliwościach aparatu.

Awatar Kurak
    Mieszka w
    Kraków / Tarnobrzeg
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    To jest fotka zrobiona w najwyższej rozdzielczości....przynajamniej była...na ISO 1600. Zwiększenie czułości na ISO 3200 powodowało że rozdzielczość spadała do 5 Mpx.

Jeśli chodzi o szybkość to jak na taki kompakcik jest wporządku. Troche zbyt wolno reaguje na naciśniecie przycisków np. wejścia w menu. Jeśli chodzi o dostęp do najważniejszych funkcji związanych z ustawieniami to rozwiązali to w bardzo podobny sposób jak w lustrzankach E-systemu. Przycisk OK i na ekranie pojawiają sie najważniejsze parametry. No i co ciekawe wkońcu jest możliwość podpięcia zewnętrznej lampy błyskowej.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	7_120.jpg
Wyświetleń:	222
Rozmiar:	228,9 KB
ID:	3528  
    E-510 + 14-42 + .....i tyle