Strona 4 z 20 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 194

Wątek: Nowy 20x zoom Olympusa SP570UZ

| OlyJedi Awatar Tojfi
    Mieszka w
    Pruszcz Gdański
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Heh dopiero co niedawno kupilem nowość na rynku (SP-560 UZ) a tu juz testy jego nastepcy. Może trzeba bylo poczekac jeszcze pare miesiecy :/. A co do "zdjęcia przed zwolnieniem migawki" to nie wiem czy to taka nowosc bo juz SP-560 był wyposażony w tą funkcję.

Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar pol189
    Mieszka w
    Gliwice
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Tojfi
    Heh dopiero co niedawno kupilem nowość na rynku (SP-560 UZ) a tu juz testy jego nastepcy. Może trzeba bylo poczekac jeszcze pare miesiecy :/.
    Nie martw się! Co chwila pokazują się nowości więc nie da sie być na bieżąco. Jakbyś chciał czekać to trzeba by odkładać zakup co trzy-cztery miesiące na kolejne
    Notabene sp-560 bardzo fajny (żona używa po mnie sp-510UZ, a ja go sobie nawet chwaliłem)

A te nowe cudeńko zapowiada się na bardzo wypasiony kompakt - poczekamy aż sie w sklepach da pomacać!

| OlyJedi Awatar Tojfi
    Mieszka w
    Pruszcz Gdański
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Tak ale nie myslalem ze tak szybko to nastapi Ale to swiadczy jedynie dobrze o firmie.

PS. Nie chce ktos (z okolic Gdańska) w marcu kupić sobie 560 uz ? Odsprzedam prawie Nówke
    Pozdrawiam Rafał M.

E-520 + ZD 14-42 + ZD 14-54 + ZD 70-300 + Tumax DPT386AFZ-OP + Raynox DCR-250, DJI Mavic Air

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Czy ktoś wie coś na temat ewentualnych nowych hybryd ze stajni Nikona? Kiedyś oni przodowali i nagle wypadli tworząc D40 rezygnując z tej półeczki całkowicie i przedwcześnie. Podobno D40 maja nadal klepać, ale D40x już nie! W SP570 pojawił się LCD o wym. 2,7" i to jest chyba zapowiedź zastosowania takich ekraników w nowych Olkach. Np. ciekawy byłby E420 z ekranem 2,7, gripem jak w SP570 i lampka wspomagającą AF, no i nowej generacji procesor, a wszystko to w cenie przystępnej. E510/410 tanieja czyli następcy na horyzoncie. Na www.dpreview.com pokazali się konkurenci "naszej" hybrydy Fuji S100FS, S100fd Ciekawe czasy...

Oleryk
    Gość
    Canon i Nikon jakby odpuściły sobie hybrydy a postawili na lustrzanki.
    Zawsze to lepiej wciągnąć klienta w system to i obiektywy dokupi i lampę i osprzęt...
    Ostatnie porządne "bridże" Nikona to byly 8400/8800, od tej pory nie pokazał nic konlretnego a to już przeszło trzy lata.
    Canon niby robi G9 ale Janko to testował w terenie i nie wyrażał się o nim zbyt pochlebnie.

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Oleryk
    Canon i Nikon jakby odpuściły sobie hybrydy a postawili na lustrzanki.
    Zawsze to lepiej wciągnąć klienta w system to i obiektywy dokupi i lampę i osprzęt...
    Ostatnie porządne "bridże" Nikona to byly 8400/8800, od tej pory nie pokazał nic konlretnego a to już przeszło trzy lata.
    Canon niby robi G9 ale Janko to testował w terenie i nie wyrażał się o nim zbyt pochlebnie.
    Wojtku, G9 to jest kompakt wysoce zaawansowany, a nie bridge-most, łączacy "wszystko w jednym", Canon produkuje dość udane S5 IS w tej kategorii.

Oleryk
    Gość
    Nie wiem, jak się to pozycjonuje ale chyba G9 można postawić wyżej od S5?
    PS
    Dziękuję za przetłumaczenie trudnego słówka z angielskiego.
    Całe życie czlowiek się uczy...

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Przed PMA Panasonic przedstawił nowości wśród których jest TZ5 o wielkości matrycy własnej produkcji jaka jest w specyfikacji SP-570 http://www.dpreview.com/news/0801/08...onictz4tz5.asp i pewnie są to te same matryce, w końcu oboje producenci są beneficjentami systemu 4/3 Chętni porównam sobie jakość obrazków z tych aparatów.

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Kobitka prezentuje SP570: http://reviews.cent.com/Olympus_SP57...3798.html-31k- jakoś bała się zademonstrować wysuniętej lufy.

Awatar Kurak
    Mieszka w
    Kraków / Tarnobrzeg
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Mniejmy nadzieje, że bardziej się postarają niż przy sp-560 Powiem szczerze, że troche ta walka o jak największe przybliżenie mnie osłabia. Jakość zdjęć przy największych powiększeniach pozostawia wiele do życzenia przynajmniej w 550 i 560. Łączenie na dodatek szerokiego konta z jeszcze większym tele raczej nie wróży poprawy.