Takie klocki nie podobaja mi sie, architekt cienki byl![]()
Takie klocki nie podobaja mi sie, architekt cienki byl![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Fakt, może i szczególnej urody budynek nie jest, ale na tamte czasy była to nowoczesna architektoniczne budowla. Od początku przeznaczony zresztą na szkołę o profilu sportowym.
Może z drugiej strony prezentuje się lepiej: klik
Teraz jest tam zaniedbane nieduże boisko, a zaraz za nim boisko piłkarskie miejscowego klubu Olimpia Elbląg. Do szkoły dobudowano także drugą salę gimnastyczną.
Ostatnio edytowane przez And.N ; 25.04.16 o 18:02
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
"Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
Fuji X-T3 + XZ-2
No może i nie piękny, ale jakby dziś taką szkołę wybudować to nie wiem czy było by do czego się przyczepić...Duża, przestronna , duże boisko z tyłu. Z rozmachem.
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Jak pisałem wcześniej:
Różnica tylko taka, że kiedyś była to czerwona cegła, a teraz budynek został docieplony styropianem i pomalowany. Kolor poprzedniej elewacji przed remontem : klik1 , klik2
Edit.
Z tego drugiego linku cyt:
..."Najbardziej rzucającą się w oczy zmianą będzie ocieplenie zewnętrznych ścian i przywrócenie budynkowi koloru nawiązującego do pierwotnej ceglastej barwy elewacji"...
PS. W czerni i bieli jak to zrobiłeś też można, ale do tego konkretnie wątku niezbyt pasuje mz. Chodzi o pokazanie obecnego stanu, łącznie z kolorem.
Ostatnio edytowane przez And.N ; 25.04.16 o 22:42
chwała za odrestaurowywanie starych, historycznych budynków, jednak te nowe elewacje (tynki, ocieplenie) czasem gaszą piękno i czar tych budowli.
fajnie, że dalej kontynuujesz wątek![]()
Karol + Olek + kilka szkiełek
"Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
Fuji X-T3 + XZ-2
kolejne fajne porównanie![]()
Karol + Olek + kilka szkiełek